Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jezděte jako královna popu, Madonnino Audi A8L je na prodej

Filip Melich
Diskuze (5)

Auta po slavných osobnostech mají určité kouzlo. Máte-li rádi americkou zpěvačku Madonnu, tak zbystřete. Na prodej je její prodloužené Audi A8L s osmiválcovým dieselem pod kapotou.

Vůz na fotkách si Madonna koupila v roce 2005 od britského prodejce Audi. Soukromým šoférem se v německém luxusním voze nechala vozit do roku 2010, kdy se stal součástí sbírky Heritage Collection britského zastoupení značky. To jsou jediní dva majitelé v historii vozu, který je momentálně nabízen k prodeji skrze společnost KGF Classic Cars.

Video se připravuje ...

Za svůj život vůz najezdil 81.325 mil (téměř 131 tisíc kilometrů), které jsou na něm znát především na oděrkách černého perleťového laku s názvem Phantom Black Pearl Effect. Uvnitř je interiér ve velkém spoléhající na kůži Valcona a snad všechny v té době dostupné příplatkové prvky. Mezi ně patří například audiosystém Bose, DVD přehrávače s příjmem televizního signálu, ztmavená zadní skla s elektricky ovládanými roletkami nebo elektricky ovládané střešní okno.

Pokud vás zajímá spíše technická stránka vozu, tak se jedná o model A8L s prodlouženým rozvorem, pod jehož přední kapotou pracuje 4,2litrový vidlicový osmiválec TDI.  Výkon 240 kW (326 koní) a točivý moment 650 Nm putují ke všem čtyřem kolům skrze šestistupňovou automatickou převodovku Tiptronic. S těmito parametry pak Audi A8L zrychluje z 0 na 100 km/h za 6,1 sekundy a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

I přes své stáří je prý vůz v dobrém technickém stavu a budoucí majitel se může těšit na platnost britské technické kontroly (MOT) do dubna 2023. S vozem dostane také kompletní dokumentaci, ve které figuruje i Madonnino jméno, a to včetně servisní historie. A aby toho nebylo málo, prodejce k A8L přihodí také fotku Madonny v životní velikosti vyřezanou z lepenky. Proti gustu… Koupí někdo získá také album Madonniných fotografií z období, kdy vozem jezdila, stejně jako lifestylové časopisy, ve kterých se zpěvačka objevila v roce 2006.

Prodejce evidentně auto cílí na skalní fanoušky Madonny. Cena je dle inzerátu stanovena na 24,995 liber, což v přepočtu činí zhruba 726 tisíc korun. Pokud se v autě chcete cítit jako královna popu, zkuste se prodejci ozvat. Na nás už je těch upomínek na Madonnu trochu moc.

Filip Melich
Diskuze (5)

Doporučujeme

17. 5. 2022 15:19
Bože. ....
...to je tak trapné bulvární článek, až to bolí! :-( :no:
Avatar - del42sa
17. 5. 2022 14:32
Re: pecka
Myslíš silikon ? :D :D
17. 5. 2022 13:02
pecka
A jako bonus zapadlej matroš mezi sedačkama