Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Již v lednu by mohla dorazit obsáhlá aktualizace Android Auto

Ondřej Mára
Diskuze (20)

Krátce po oficiálním příchodu na český trh se Android Auto zřejmě již brzy dočká nové verze, která přinese pár zajímavých vylepšení.

Informace o systému Android Auto, který umožňuje snadné propojení mobilního telefonu s OS Android a infotainment systému automobilu, byly pro české zákazníky poměrně dlouhou dobu nic neříkající. Ačkoliv systém řada lidí využívala, oficiálně neměl na českém trhu podporu a nejednalo se o masovou záležitost. Jenže to se nedávno změnilo.

Ještě před koncem minulého roku totiž systém Android Auto oficiálně vyšel i pro český a slovenský trh. A další významná aktualizace by měla dorazit v průběhu tohoto měsíce, kdy podle informací kolegů z AutoEvolution vyjde aktualizace Android Auto 6.0. A podle všeho se dočkáme řady praktických i estetických vylepšení.

Video se připravuje ...

Jedním z estetických vylepšení by měla být podpora wallpaperů, na kterých prý Google pracuje již od poloviny roku 2019. Google by tak následoval Apple, který nabízí volitelné pozadí aplikace Apple Car Play již delší dobu. Aplikace by měla obsahovat několik předem připravených snímků, neměla by však chybět možnost vybrat si například některé z fotografií v mobilu.

Další novinkou by měla být podpora zkratek ve funkci Google Assistant. Systém by tak měl nabídnout možnost automatizovat některé funkce/procesy a to přímo z domovské obrazovky. Podpory by se ale prý měla dočkat i funkce Assistant Routines, která umožňuje naprogramovat po spuštění hned několik úkonů.

K dalším drobnostem by mělo patřit odladění systému a zahrnutí upozornění na možné problémy, jako když například VPN připojení blokuje funkčnost některých aplikací. Na domovské obrazovce by se také měly objevit nové ikonky pro různé automobilky, které umožní snazší a rychlejší ovládání, včetně možnosti systém jednoduše a rychle vypnout.

Na kompletní seznam inovací si ale nejspíš budeme muset počkat až do oficiálního vydání nové verze Android Auto 6.0. Přesné datum vydání sice zatím neznáme, s největší pravděpodobností se ale objeví ještě před koncem tohoto měsíce.

Ondřej Mára
Diskuze (20)

Doporučujeme

7. 1. 2021 14:35
Autorádio
Ví někdo pokud tato model https://www.2din.cz/…eer-mvh-s120ubg/ bude podporovat tuto aktualizace? Je už dost stara, proto nemůžu najit přesně info ohledně aktualizace
5. 1. 2021 22:18
Re: Navigace pro Android Auto
Waze funguje naprosto spolehlivě. Není moc co vytknout.
5. 1. 2021 13:27
Android auto
Pisatel uvadi, ze na konci roku 2020 se stal AA oficialni pro cesky a slovensky trh. Nicmene ho mam stale jen jako soucast Android 10, avsak v Google play stake neni. Jak to tedy bude s AA a Google play???
Avatar - Mikesus
5. 1. 2021 08:39
Re: omlouvám se za dva posty
Občas se stane. Ale staci dat editovat ten druhy prispevek s tim, ze se vložil 2x
Avatar - Roman Horký
5. 1. 2021 07:48
Re: No a bude to umět aspoň
Což je tedy veliká ostuda AA, protože tohle umí i můj 12 let starý vestavěný Panasonic (autorádio s CD přehrávačem) v mé Toyotě.