Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jízdní dojmy s Vespami GTS 125 & 300: Kde jinde než v Římě!

Leoš Káňa
Diskuze (0)

Skútry Vespa rozhýbaly zchudlou poválečnou Itálii a staly se jedním ze symbolů padesátých let minulého století. A status originálního, neopakovatelného stroje si ponechaly až do dnešních dnů.

Historie Vespy ze začala psát již v roce 1948, ale velké skútry začala prodávat až v roce 2003. Původně nesly označení Granturismo 125 a 200, po dvou letech se objevilo provedení GTS 250. V roce 2016 byla řada Vespa GTS doplněna o rodinu motorů i-get a před třemi lety dostala motor 300 hpe s výkonem přes 23 koní nebo provedení SuperTech s velkým barevným displejem. Nyní se nám ale ukázala nová řada GTS, u níž jedinečný design doplnila řada technických inovací, zvyšujících bezpečnost i komfort.

Video se připravuje ...

Lehké retuše

K dostání je ve čtyřech provedeních jako klasická a elegantní Vespa GTS, moderní GTS Super, sportovní GTS SuperSport a technologicky nejpokročilejší GTS SuperTech. Rozpoznáte je jednoduše, protože až na jednu výjimku má každé provedení jiné barvy, SuperSport navíc černé lišty, polepy a imitaci kevlaru, SuperTech šedé lišty. Všechna provedení však mají jedno společné – startují se bezklíčově otočným ovladačem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Leoš Káňa
Diskuze (0)

Doporučujeme