Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

JPN Taxi Concept: Toyota představuje upravený koncept speciálu taxi

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Před dvěma lety spatřil světlo světa koncept japonského taxi od Toyoty, který se nechává inspirovat vozy pro Londýn. Nyní byl koncept upraven pro sériovou výrobu.

JPN Taxi Concept, jak se vůz Toyoty jmenuje, se má oficiálně dostat na trh až v dubnu 2018. Jak však můžeme vidět na fotografiích, upravená varianta vozu z roku 2013, která se nyní představila, je na první pohled již sériová. Na první pohled pak automobil připomíná vozy používané taxislužbou v Londýně.

Je rovněž černý, s vysokou stavbou karoserie a rozměrnými zadními bočními okny pro co nejlepší výhled cestujících z vozů. Podle Toyoty je vůz rovněž přizpůsoben pro stárnoucí japonskou populaci a měl by mít také kompaktní rozměry. Boční dveře pro přístup do zadního prostoru vozu jsou posuvné a rozměrné, přičemž se dovnitř dokáže dostat i vozíčkář – automobil je bezbariérový.

Pohon vozu má být ekonomický i ekologický – kombinuje čtyřválcový spalovací agregát na LPG s elektromotorem. Podle Toyoty se má ale jednat o automobil schopný dobře zvládnout i delší cesty, ne jen o městský vůz. Upravený koncept bude oficiálně představen na autosalonu v Tokiu, který bude probíhat tento týden.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Avatar - Hammunasakra
27. 10. 2015 13:29
Re: tak především je potřeba ocenit, že se obejde bez smrdut
To není o řidiči taxikáři. LTI teď budou hybridní

V Praze jezdí celej jeden Prius Plus, není takovej problém aby během pár let byly všechny taxi hybridní nebo na CNG. Musí se chtít, my nechcem ;-)
Avatar - Barry Lyndon
27. 10. 2015 13:22
tak především je potřeba ocenit, že se obejde bez smrdutého
Což je věc, kterou si český taxikář snad ani neumí představit. Čest těm pár výjimkám na LPG nebo CNG.
Avatar - Hammunasakra
27. 10. 2015 13:02
Re: Peklo
Přesně!

Není důležitý jak vypadá zvenku, ale jaký je pro zákazníka. Tohle je ideál :yes:

Kdo nevyzkoušel londýnský taxi asi nepochopí. Audi A6 co v Praze používá TICK TACK je proti tomu klaustrofobní žebřiňák :-)
Avatar - Dylan McKay
27. 10. 2015 06:52
Re: Peklo
Pán TeeJay, taxík má vypadat takhle a ne jako když mi přijela oktávka a já seděl na opěradle s nohama za krkem....
Avatar - TeeJay
26. 10. 2015 16:53
Peklo
Tak to je ještě větší nářez, než LTI. >:D :yes: