Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Juiced Bikes Scorpion oživuje styl klasických mopedů a připomíná Babettu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Kalifornská společnost Juiced Bikes se soustředí především na výrobu elektrokol, ale její nejnovější projekt s názvem Scorpion se svým stylem přibližuje kdysi tolik oblíbeným mopedům.

Společnost Juiced Bikes založil Tora Harris, promoval na Princetonské univerzitě s titulem v oboru strojního a leteckého inženýrství, v kalifornském San Diego v roce 2009. Tento muž je mimo jiné i pětinásobným amerických šampionem ve skoku vysokém a v této sportovní disciplíně reprezentoval Spojené státy americké v roce 2004 na olympijských hrách.

V současnosti se však Tora Harris se svou společností věnuje vývoji a výrobě poměrně robustně působících elektrokol. Mezi ta lze vlastně zařadit i nejnovějšího zástupce značky Juiced Bikes v podobě modelu Scorpion, i když ten svým designem míří mezi mopedy a vzhledově se přibližuje u nás kdysi tak rozšířené Babettě, jejíž výroba probíhala v podnicích ZVL na Slovensku.

Juiced Bikes pro svůj Scorpion ovšem nepoužívají pro někdejší mopedy tradiční dvoutaktní jednoválec o objemu kolem padesáti kubických centimetrů, ale sází na dnes zcela běžný elektromotor, který má u standardního provedení výkon 750 W a pro tzv. Hyperscorpion až 100 W.

Scorpion s 52voltovou baterií s kapacitou 673 Wh má na jedno nabití nabízet dojezd přes 70 km a maximální rychlost 45 km/h. Hyperscorpion má mít s kapacitou 998 Wh dojezd až kolem 120 km a maximální rychlost v elektrickém režimu přes 48 km/h.

V současnosti se Scorpion dostal z fáze konceptu k plně funkčním prototypům a společnost Juiced Bikes se snaží získat finance na spuštění sériové výroby i prostřednictvím kampaně na příspěvkovém portálu Indiegogo.

Zdroj: Juiced Bikes

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

1. 10. 2019 12:20
Xiaomi
Tak snad toto zvládne i Xiaomi, abych si to mohl dovolit.