Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Justin Bieber prodal svoje tuněné ferrari. Za 11 milionů!

Aleš Dragoun
Diskuze (31)
Když se draží auto známého člověka, je to vždy událost. Kanaďan Justin Bieber je bohatší o skoro půl milionu dolarů, protože nabídl ve Scottsdale svoje ferrari.

Kanadský popový zpěvák a idol teenagerek, tedy té většiny, která neposlouchá alespoň trochu rozumnou muziku, prodal minulý týden svoje Ferrari 458 Italia z roku 2011. Síň Barrett-Jackson jej ve Scottsdale vydražila za 434,5 tisíce dolarů, tedy až na pár drobných 11 milionů korun. A nebylo jen tak obyčejné. Tedy kromě motoru, atmosférický vidlicový osmiválec 4,5 l dává pořád 570 koní (420 kW). Na zadní kola putuje 540 N.m, už nevyráběný model maranellské automobilky dokáže zrychlit z klidu na stovku za 3,4 s a rozjet se na 325 km/h.

Na aukci samozřejmě nemohly chybět další celebrity jako třeba frontman kapely Aerosmith Steven Tyler a herec Burt Reynolds. Justin si z ní udělal self promo, měla trvat 3,5 minuty, ale několikrát ji přerušil, rozdával lístky na koncert ve Státech včetně vstupů do zákulisí. Nejsem jeho cílová skupina a fanoušek, takže se raději vrátím k autu s VINem ZFF67NFA5B0179322.

Vydražilo se za docela dost, protože ojeté kusy se prodávají za částky v rozmezí 3,8-5 milionů korun. Ferrari je ale po „celebritě“ (ne, ty uvozovky si neodpustím) a rozhodně se nenachází ve stavu, ve kterém opustilo Maranello. To je na něm jasně vidět. „F1 Edition“ má totiž bodykit od japonských Liberty Walk, který zahrnuje rozšířené blatníky, boční prahy, jiné nárazníky a zadní křídlo.

Dále používá dvacetipalcová trojdílná kola Forgiato Dieci-DCL a je potaženo chromovanou modrou fólií stejné značky. Původní bílá barva se nachází pod ní. Kontroverzní a skandály proslulý dvaadvacetiletý interpret si svého bývalého miláčka nechal upravit u velmi známých West Coast Customs, kteří mu nainstalovali také audio s pořádným subwooferem o výkonu 2000 W.

Otázkou je, jakou cenu bude mít toto auto za pár desítek let, pokud si někdo na Justina Biebera ještě vůbec vzpomene. Taky má navíc za sebou bouračku, ale airbagy nevystřelily.

Foto: Barrett-Jackson, West Coast Customs

Aleš Dragoun
Diskuze (31)
31. 1. 2017 13:09
Neprofesionální článek
Zklamal mě tento server. Měl jsem ho za profesionální web, a ne že bude vydávat články s neobjektivními názory a posměšky na zpěváka, který je úspěšný po celém světě a zpívat rozhodně umí. Autorovi by měl být snížen plat a měl by článek předělat. Asi je sám nespokojen se svým životem :-|
31. 1. 2017 13:02
Neprofesionální článek
Zklamal mě tento server. Měl jsem ho za profesionální web, a ne že bude vydávat články s neobjektivními názory a posměšky na zpěváka, který je úspěšný po celém světě a zpívat rozhodně umí. Autorovi by měl být snížen plat. Asi je sám nespokojen se svým životem :-|
Avatar - jimmbo205
30. 1. 2017 22:55
další důkaz...
.. že mít prachy nemusí automaticky znamenat, že má i vkus. Peněz má určitě dost na to, aby si mohl nechat postavit nějakou tu specialitku přímo od Ferrari...
30. 1. 2017 18:29
Chudák auto
Nechal si to zbastlit neuvěřitelně :no:
Avatar - lordlord
30. 1. 2017 16:15
.
disky jsou hezčí než originál