Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

K mání je Corvette z Rychle a zběsile 5. Rychle a zběsile ale určitě nepojede

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Ve filmové sérii Rychle a zběsile se objevila celá řada pozoruhodných aut. V pátém snímku si například zahrál Chevrolet Corvette Grand Sport z roku 1963 - nebo přesněji řečeno jeho replika.

Kvůli filmu Rychle a zběsile 5 (Fast Five) postavila společnost Mongoose Motorsports celkem 12 strojů, z nichž jen tři přežily natáčení. A jeden z nich se bude v lednu prostřednictvím aukce firmy Mecum dražit. Jde o auto, které posloužilo při pořizování akčních a kaskadérských scén.

I proto jeho technika zrovna neohromí. Replika stojí na modifikovaném trubkovém rámu s odpružením pocházejícím z Chevroletu Corvette generace C4 (vyráběla se v letech 1983 až 1996) a pod neobvykle upravenou karoserií ukrývá motor, jaký byste asi nečekali.

Zatímco některé filmové vozy byly vybaveny důstojnými jednotkami, ví se například o exempláři s 5,7litrovým osmiválcem, tento kousek pohání vzduchem chlazený motor Volkswagen, spojený se čtyřstupňovou manuální převodovkou. Umístěný je vzadu.

Bližší informace o motoru bohužel k dispozici nejsou, dá se ale předpokládat, že plochý čtyřválec nedává zrovna oslnivý výkon.

Jde tak o auto, které by se mělo líbit především zarytým fanouškům série Rychle a zběsile, jde spíš o sběratelský předmět nebo rekvizitu. A ani stav není dokonalý, což se ovšem vzhledem k zaměření vozu a používání při natáčení akčních scén asi dá očekávat.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme