Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kam se hrabe i-Cockpit: Peugeot odhalil futuristický koncept, je jím… loď!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
V posledních letech proslula francouzská automobilka svými futuristickými koncepty či moderně pojatým pracovištěm řidiče i-Cockpit. Nyní odhalila, na čem dalším její designové studio pracuje.

Projekt vznikající pod taktovkou Peugeot Design Lab se jmenuje Sea Drive Concept a kombinuje prvky futuristického interiéru i-Cockpit, jenž můžeme znát z SUV francouzské automobilky, s technologiemi společnost Bénéteau. Společným konceptem chtějí ukázat, jakým směrem se v příštích letech bude ubírat konstrukce a design moderních plavidel.

„Náš moderní kokpit představuje hlavní hodnoty značky Peugeot: inovace, design a špičkovou kvalitu,“ vysvětluje Jean-Philippe Imparato, generální ředitel automobilky. „Jsme potěšeni, že jsme mohli aplikovat pečlivě vytvořený ergonomický i-Cockpit i v jiném průmyslu a ukázat tak přizpůsobivost jeho vzhledu.“

Tvůrci ze společnosti Bénéteau se zase postarali o to, aby se veškeré klíčové informace o plavbě zobrazovaly na centrálním displeji. Kromě ovládání osvětlení či audia tu vidíte stav paliva a zhlédnout můžete i mapové podklady. Nejde přitom o pouhé malůvky, Sea Drive Concept existuje i coby plně funkční prototyp.

„Inovace jsou jedním z našich charakteristických znaků, tudíž jsme rádi, že můžeme s Peugeotem na tomto projektu spolupracovat,“ uvádí generální ředitel Bénéteau Luca Brancaleon s tím, že obě společnosti považuje v jejich zaměřeních za světové průkopníky. Tak uvidíme, kdy se koncept přetaví v realitu a na mořích uvidíme první lodě s i-Cockpity.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
11. 12. 2017 09:22
Re: WTF?
www.youtube.com/watch?v=JBVWkvMuh_k
Avatar - _Karel_
10. 12. 2017 17:40
WTF?
"„Jsme potěšeni, že jsme mohli aplikovat pečlivě vytvořený ERGONOMICKÝ i-Cockpit ..."

Chucpe.