Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karl-Friedrich Stracke: Nový muž v čele Opelu

Diskuze (0)
Ve vedení Opelu došlo ke střídání. Nick Reilly ale zůstává šéfem GM Europe.

Změna, která byla původně oznámena na 1. duben, se nakonec dočkala stvrzení dozorčí radou až tento týden – zástupci zaměstnanců měli obavy z působení nového šéfa značek Opel a Vauxhall.

54letý Karl-Friedrich Stracke je zkušeným manažerem, pro Opel pracuje bez přestávky od roku 1979 a za tu dobu vystřídal mnoho pozic. Například v letech 1994 až 1999 byl výrobním ředitelem továrny Opel Werk 1 v Bochumi, od roku 2004 vedl vývojové centrum v Rüsselsheimu.

Právě Stracke je považován za jednoho z klíčových mužů, kteří provedli Opel neklidným obdobím po krachu GM v roce 2009. V té době byl ale zároveň jmenován viceprezidentem GM zodpovědným za vývoj modelů všech značek koncernu, pod jeho vedením byly dokončeny například projekty elektromobilních hybridů Chevrolet Volt a Opel Ampera.

Nyní se vrací do Opelu, kde v čele střídá Brita Nicka Reillyho. Ten ale zároveň zůstává šéfem GM Europe, fakticky tedy bude Strackeho nadřízeným.

V souvislosti s organizačními změnami byl navíc Nick Reilly zvolen předsedou dozorčí rady

automobilky Opel. V této pozici vystřídal Waltra Borsta, který ale i nadále zůstává členem

dozorčí rady.

Před novým šéfem stojí nelehká úloha. Měl by pokračovat v restrukturalizaci a snižování ztráty automobilky. Už v příštím roce by se totiž Opel podle vlastních plánů měl dostat do černých čísel.

Diskuze (0)