Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Karosa prodává stále více

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Největší český výrobce autobusů, Karosa Vysoké Mýto, se po mnoha letech těší z nárůstu prodeje - během prvních devíti měsíců letošního roku se Karose podařilo prodej zvýšit o 26% na 1.169 kusů...

Kouzlo úspěchu je jednoznačně skryto v exportu českých autobusů do zahraničí, protože na domácím trhu letos Karosa prodala jenom 292 autobusů, což je o 18 procent méně, než za prvních 9 měsíců loňského roku. Naopak o plných 54% vozů více se Karose podařilo vyvézt, ke konci září to bylo 877 autobusů.

Snížení prodeje v České republice je podle ředitele Karosy způsobeno opožděním státní dotace pro dopravce a své zapříčinil také pokles turistického ruchu, který donutil cestovní kanceláře výrazně snížit plány na nákupy nových autobusů. Na domácím trhu se Karose zřejmě nebude dařit ani ve zbytku letošního roku, protože své jistě způsobí povodně. Plánované investice měst a dopravců do nových autobusů totiž jistě ustoupí přednějším záležitostem.

Největších úspěchů dosahuje Karosa Vysoké Mýto po celý letošní rok ve Francii, kam se podařilo do září vyvézt o 76% autobusů více – 767 kusů a jeden exemplář byl prodán dokonce do Nové Kaledonie v Tichém oceánu… Nejnovější odhady vedení Karosy na prodej v roce 2002 hovoří o meziročním zvýšení prodeje zhruba o 20% na konečných 1.540 vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)