Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdy dorazí nový Ford Mustang? Předpokládaný termín prozradil inzerát

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Inzerát nabízející pracovní pozici v závodu Ford Flat Rock prozradil uchazečům o práci víc, než zřejmě hledali. A to především o novém Fordu Mustang.

Informace o zahájení výroby nových modelů se k nám dostávají různými cestami, obvykle je však vynášejí lidé blízcí vyššímu vedení značky. Automobilka Ford však prozradila informace o nové generaci Mustangu dost neobvyklým způsobem, na který upozornili uživatelé Mustang6G fóra.

Na sociální síti LinkedIn totiž automobilka vystavila inzerát, ve kterém nabízí pozici technika v konstrukčním týmu se zaměřením na průniky aerodynamického/silničního hluku a úniky vzduchu ve svém michiganském závodě Ford Flat Rock. To nejzajímavější se však objevilo hned v prvním odstavci inzerátu.

Člověk přijatý na tuto pozici by totiž měl být součástí týmu zodpovědného za zajištění kvality současné generace Mustangu (S550) a „finální ukončení programu vozidla Ford 2023 Mustang S650 před zahájením doručování zákazníkům.“ O pár řádků níže pak inzerát doslovně zmiňuje zahájení výroby v roce 2022 - jako modelový rok 2023.

Inzerát na LinkdedIn odkazoval na další inzerát, tentokrát už ale přímo na stránkách Fordu. Automobilka si však své pochybení uvědomila a inzeráty odstranila. Kolování mnoha print screenů však již zabránit nedokáže. Tisková mluvčí Fordu pak na dotaz kolegů z TheDrive odpověděla, že nemůže komentovat budoucí modely.

Výroba současné generace Fordu Mustang byla zahájena v roce 2014 (modelový rok 2015), zahájení výroby sedmé generace v roce 2022 by tak odpovídalo průměrné osmileté životnosti modelu. Podle starších spekulací webu Automotive News však mohl být nový Mustang představen již koncem tohoto roku, než o pozdržení rozhodl Jim Hackett - CEO Fordu.

Podle informací kolegů z Motor1 by však nový časový harmonogram celkem odpovídal nejnovějším spekulacím, podle kterých nás může šestá generace Mustangu (S550) překvapit ještě dvojicí novinek. Tou první by se mohl stát model s označením Mach 1, tou druhou pak hybridní Mustang s elektrifikovanou V8.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

7. 2. 2020 13:40
snad
Doufejme ze se vrati k retro vzhledu. Tyhle novy designy alá elektrickej holici strojek nemuze bejt nikdy spartanskej jako posledni roky 2013