Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kenworth uvádí řadu T880 s motory na CNG a LNG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severoamerický výrobce nákladních vozidel Kenworth představil model T880S vybavený motorem Cummins Westport ISL G Near Zero, jenž může být dodán v provedení spalujícím stlačený nebo zkapalněný zemní plyn.

Kenworth, patřící stejně jako Peterbilt a DAF pod křídla koncernu PACCAR, na veletrhu Alternative Clean Transportation, pořádaném v kalifornském Long Beach na začátku letošního května, představil model T880S s nástavbou domíchávače betonu a pohonnou jednokou Cummins Westport ISL G Near Zero, kterou zařadí v letošním roce do nabídky pro svá sériová vozidla.

Kenworth T880 představuje v nabídce své značky univerzální řadu těžkých nákladních vozidel vhodných pro využití ve stavebnictví i silniční dopravu. Tomu odpovídají široké možnosti konfigurací podvozků, provedení kabin od krátkých denních až po prodloužené se spací nástavbou.

Paleta pohonných jednotek pro tuto modelovou řadu zahrnuje konvenční přeplňované vznětové agregáty PACCAR a Cummins o objemech od 8,9 do 14,9 litru, disponující výkony 235 až 441 kW a točivými momenty od 1560 do 2280 N.m.

Novinkou modelové řady T880 pro letošní rok je rozšíření nabídky pohonných jednotek o motor Cummins Westport ISL G Near Zero, který může být dodán v provedení spalujícím stlačený nebo zkapalněný zemní plyn.

Přeplňovaný řadový šestiválec o objemu 8,9 litru přináší ve srovnání s konvenčními motory snížení emisí NOx o 90 %. Pro Kenworth T880 bude k dispozici s výkonem 239 kW při 2000 min-1 a točivým momentem 1356 N.m při 1300 min-1.

Kenworth uvádí, že zákazníkům budou první vozidla modelové řady T880 s novou pohonnou jednotkou dodána v průběhu letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)