Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia má nového šéfdesignéra přes interiéry. Dříve působil u BMW

David Bureš
Diskuze (0)

Do korejské automobilky Kia přichází další bývalý designér BMW. Mimo to Jochen Paesen působil také u čínského specialisty na elektromobily Nio.

Kia v následujících letech chystá rozsáhlý rozvoj, v rámci tzv. strategického plánu S chce utužit svoji pozici a být v rámci automobilového průmyslu lídrem v oblasti mobility, elektrifikace nebo autonomního provozu. K tomu však potřebuje automobily, které veřejnost zaujmou, a tak za poslední dobu představuje dalšího nováčka ve svém designérském oddělení.

Jmenuje se Jochen Paesen a přestože v obecném podvědomí není tak známý, má za sebou bohatou kariéru. Svoji kariéru začínal u Volkswagenu, v roce 2006 se ale přesunul do BMW, kde vystřídal několik pozic. Vždy se však specializoval na interiéry, mezi lety 2014 a 2015 například této oblasti šéfoval v divizi BMW i. Konkrétně třeba vytvářel kabiny konceptu BMW Vision Efficient Dynamics nebo sériového i8 Roadster.

Následně se v roce 2016 přesunul do čínského výrobce elektromobilů Nio, kde měl rovněž na starosti návrhy interiérů. Třeba loni prezentované SUV Nio ES6 přitom zaujalo hodně netradiční formou vnitřku.

A o stejnou oblast se bude starat také v automobilce Kia. Jeho pozice se oficiálně jmenuje viceprezident pro design interiéru, v rámci níž bude dohlížet na tvary kabin budoucích modelů Kia. Konkrétně má zesílit pozici značky v oblasti elektrifikovaných modelů.

V nové funkci bude Jochen Paesen působit přímo ve vývojovém centru značky v korejském Namyangu. Podléhat bude přímo šéfdesignérovi Kia, Karimu Habibovi. Ten rovněž dlouhá léta působil u BMW, kde s Paesenem už v minulosti spolupracoval.

„Jochen není jen talentovaný designér se skvělými zkušenostmi, ale má také hluboké pochopení o synergii mezi značkou a designem. Jochen zesílí náš designérský tým a pomůže nám vytvořit skvělé příležitosti pro značku. Těším se, až ho přivítám v našem mladém a kreativním designérském týmu Kie v Koreji,“ komentuje tuto akvizici Karim Habib, který do Kie nastoupil též nedávno. Jejím šéfdesignérem je od loňského podzimu.

„Je pro mě velkou ctí být součástí globálního designového týmu Kia v době obrovských změn v automobilovém průmyslu. Těším se, až přispěju ambiciózním budoucím plánům společnosti Kia pomocí vzrušujících a inovativních produktů, které posílí její postavení na trhu,“ říká pak ke svému příchodu ke korejské značce sám Jochen Paesen.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme