Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Picanto s novou tváří: první fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (54)
Když se dnes mluví o značce Kia, je to nejčastěji v souvislosti s nejnovější modelovou řadou cee'd. Jenže Kia Motors to není jen cee'd. Mezi velmi žhavá želízka bude patřit i v Evropě mikroKia Picanto. Jeho inovovaná verze se právě představuje.

Picanto se jako nejmenší Kia prodává od roku 2003. Druhé auto do rodiny, auto do města, dopravní prostředek pro studenty, to vše by měla malá Kia zvládat. Za neobvykle dlouhé čtyři roky design poněkud zestárl a proto nyní přichází výrazně pozměněná příď s menšími oválnými světlomety, maskou a la cee'd a sportovně střiženým nárazníkem. Picanto je jedním z nejmenších automobilů, který má směrovky integrované do krytů vnějších zpětných zrcátek. U moderního malého auta nemůžou chybět nové barevné odstíny karoserie.

Díky novým tvarům se formálně zvětšily vnější rozměry (délka o 4 cm), největší obchody by Kia chtěla udělat s benzinovým motory 1,1 l (48 kW) a 1,1 CRDi (55 kW).

Novinka by se na trh měla dostat během druhé poloviny roku 2007.

Ondřej Láník
Diskuze (54)
28. 5. 2007 12:33
Re: Picanto kontra Panda
Podla coho sudis, co Ti pripada na Picante konkretne lepsie, Pandu za jazdne vlastnosti docela uznavaju...
28. 5. 2007 08:44
Re: Pro holky nic moc
Na tu dobiehajucu zivotnost by som skor pasoval koncernovy Atos, ten uz ma naozaj svoj horizont za sebou, Picanto ma datum narodenia predsa len cerstvejsi. Inak nepovedal by som, ze automobilky tlacia zenam miniauta. Do role zenskeho auta ich stavia najma verejnost, resp. najma jej muzska cast. Male auto nie je "chlapske", tym padom je podla mnohych urcene pre zeny... Automobilka rozhodne vie, preco take auto vyraba a obchodnici vedia, komu ho maju ponukat. Kto nic nevie, len si domysla a domnieva sa, sme my, motoristicka verejnost.
28. 5. 2007 08:39
Re: korporátní identita
Je to vec vkusu a stylu. Obliny sa nemusia pacit kazdemu, ale ked to Schreyer "srovna", bude to vyzerat jak spotvorene Polo...
25. 5. 2007 12:56
Re: Ok
Tiez mam ten pocit, ale niekedy vypenim s nadejou, ze to pomoze... :-)
25. 5. 2007 12:55
Re: Proč?
Moze byt, Fiat sa posledne roky velmi velmi zlepsil. Ale to iste sa da povedat aj o korejskych znackach. Ibaze tie, na rozdiel od Fiata, nemaju za sebou taku uspesnu a dlhu historiu.