Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia poodhaluje koncept EV9, představí ho ještě tento týden

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nový koncept by se mohl stát předzvěstí elektrické vlajkové lodi značky Kia.

Automobilka Kia se prostřednictvím svých sociálních sítí pochlubila první ukázkou konceptu elektrického SUV s označením Kia Concept EV9, jehož premiéra je podle příspěvku naplánována již tento čtvrtek 11. listopadu.

Samotný snímek, který zobrazuje pouze siluetu, nám toho o připravovaném konceptu příliš neřekne. Podle spekulací ze zahraničí by se však mohlo jednat o předzvěst elektrické vlajkové lodi, která by velikostí mohla stát zhruba na úrovni modelu Telluride. Nabízí se tak možnost, že by mohlo jít rovnou o sedmimístný model, jde však zatím pouze o spekulace.

Jihokorejská automobilka ovšem začátkem roku oznámila, že její nová generace elektrických vozidel ponese označení EV1 až EV9, což nahrává spekulacím o vrcholném postavení modelu. Všechny modely této řady by pak měly stát na čistě elektrické platformě E-GMP, na jejímž vývoji  pracovala Kia se značkou Hyundai.

Během on-line prezentace naplánované na 11. listopadu od 8:00 GMT (tedy 9:00 v našem časovém pásmu) by měla značka rovněž představit své další plány ohledně závazků k udržitelné budoucnosti. S největší pravděpodobností tak půjde o příval novinek ohledně připravovaných elektrických modelů, doufejme včetně produkční verze konceptu EV9.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme