Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia představuje Sportage X-Pro, speciál určený pro Rebelle Rally 2022

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Úpravy vozu pro čistě ženskou rallye by měly být spíše menší, uvedla automobilka.

Kia se letos opět vrátí na start čistě ženského závodu Rebelle Rally 2022, kam postaví upravené SUV Sportage v úpravě X-Pro. Vůz nyní automobilka představila na první grafice, v následujících týdnech se ale dočkáme i kompletního odhalení a seznamu úprav.

Ty měly být podle automobilky relativně drobné, přesto už na první pohled vidíme nová 17“ matně černá kola, která obouvají terénní pneumatiky B.F. Goodrich s výrazným terénním vzorkem. Z první ukázky se navíc zdá, že automobilka také přistoupí k lehkému zvýšení světlé výšky.

Karoserii vozu bude zdobit speciální polep, určený přímo pro závod Rebelle Rally. Pod přídí pak vidíme ochranu motoru a podvozku, kterou zřejmě doplní tažné oko. Naopak na střechu automobilka umístí nosič na další vybavení, včetně vyprošťovacích desek, atd. Vůz přitom nabídne standardní pohon všech kol a běžný volič jízdních režimů.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že Rebelle Rally je čistě ženský závod, který měří asi 2414 kilometrů, trvá osm dnů a vede napříč pouštěmi v amerických státech Nevada a Kalifornie. Závod odstartuje šestého října a skončí 15. října v Imperial Sand Dunes v Jižní Kalifornii.

Automobilka Kia se závodu účastnila již v loňském roce, kdy na start postavila dva kusy lehce upraveného modelu Sorento s plug-in hybridním pohonem. Letos se na start závodu postaví Sportage například proti vozům Hyundai Santa Cruz nebo Nissan Frontier.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme