Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia připravuje pro Evropu Cee’d Turbo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (78)
Kia v příštím roce uvede na trh sportovně laděný Cee’d s přeplňovaným dvoulitrovým motorem, který má konkurovat Golfu GTI.

Jihokorejská automobilka Kia má s druhou generací modelové řady Cee’d velké plány a hodlá se pustit do boje s evropskou a japonskou konkurencí v kategorii, které se doposud vyhýbala. Nový Cee’d i prozatím stále ještě nepředstavený Pro_cee’d se dočkají ostrého provedení a zamíří mezi hot hatche.

Informace o novince připravované pro evropský trh poskytl magazínu Car and Driver nejvyšší šéf vztahů s veřejností Michael Choo. Ten uvedl, že v příštím roce bude na evropský trh uveden Cee’d Turbo s pětidveřovou i třídveřovou karoserií.

Pod kapotou má této dvojici pracovat přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 2,0 litru s výkonem okolo 162 až 169 kW (220 až 230 k). S největší pravděpodobností se nebude jednat o zcela novou pohonnou jednotku, ale bude upraven motor Theta II, kterým je vybaven například sedan Optima nebo Hyundai Genesis Coupé.

Kromě výkonné pohonné jednotky se má sportovně laděná Kia Cee’d dočkat i nového nastavení podvozku. Výsledkem má být jihokorejský konkurent pro Volkswagen Golf GTI, což je poměrně vysoký cíl s ohledem na skutečnost, že Kia doposud žádný hot hatch nenabízela, zatímco Volkswagen má v jejich vývoji více než pětatřicetileté zkušenosti.

Spolu s informací o novém ostrém provedení Cee’du uvedl Michael Choo na pravou míru i spekulace o kabrioletu odvozeného z modelu Soul. Ten byl sice původně v dlouhodobém produktovém plánu automobilky, ale v současnosti byl pozastaven.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (78)
28. 8. 2012 11:18
Re: etalon
Tu má snad přidat, ne? :-) Ale jo, proč ne, i to by se asi v dnešním světě mohlo stát.
28. 8. 2012 09:47
Re: Konečne
To je prévě to, co si kdo představí pod ostrou jízdou.
Avatar - Katikakus
28. 8. 2012 09:05
Re: Ach ty KYJE
To je kaca... >:D >:D >:D
A pritom stacilo proste zabrzdit.

Ale jinak klobouk dolu pred stabilitou vozu v takove rychlosti... :yes:
28. 8. 2012 08:48
Re: Konečne
Ty mě fakt bavíš...
28. 8. 2012 08:47
Re: Konečne