Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sorento: Nová generace sází na nenápadnost

Michal Fokt
Diskuze (19)
Nová generace velkého SUV Kia Sorento se nám představuje na prvních snímcích. Oproti dosavadní verzi působí usedleji, ale o to luxusněji.

Současná Kia Sorento vsadila před pěti lety na vcelku dynamicky střižený design, její nástupce však překvapivě zvolil velmi konzervativní styl. Na rozdíl od menší Sportage, ale i ostatních modelů značky, nyní Korejci spíše sází "na jistotu" kterou v tomto případě představuje absence jakýchkoli stylistických výstřelků. Je prostě poznat, že se vůz chce prosadit zejména na severoamerickém trhu...

Jde to dokonce tak daleko, že nové Sorento poznáte podle příslušnosti ke značce snad pouze podle "tygřího nosu" masky chladiče a i ten sice velikostně odpovídá kategorii vozu, ale působí vcelku nenápadně. Přední světlomety jako by v sobě měly něco z Jaguaru XF a jediným výraznějším prvkem jsou rozměrné "domečky" mlhovek, lemované chromem. Zádi dominují na šířku orientované svítilny s LED a střešní spoiler.

Z profilu působí Sorento dojmem, že je to pořádný kus auta a pocity rozhodně neklamou. Na délku měří 4780 mm, vysoké je 1685 mm a výrazně vzrostl rozvor - o 80 mm na 2780 mm. Sorento tak poměrně výrazně překonává svého koncernového příbuzného Hyundai Santa Fe, jenž by měl být v rámci koncernu výrobcem těch prestižnějších modelů. Kia také slibuje výrazně luxusnější a prostornější kabinu s "množstvím inovativních prvků", její vzhled ale zatím tají, nepočítáme-li nedávno ukázané skici.

Zatím není známo, jaké motory Kia pro nové Sorento použije, nicméně se předpokládá škála dvou turbodieselů 2,0 a 2,2 l, benzinový čtyřválec 2,4 l, šestiválec V6 3,3 l a zbrusu nový hybrid. Ještě před říjnovou autosalonovou premiérou se Sorento představí tento měsíc doma v Koreji, takže další informace budou k dispozici co nevidět.

Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - Kolouš
11. 8. 2014 22:22
Re: NUDA
Jojo, dalsi auto co projede a .... A nic. Nerikam ze je to spatne, nebo dobre. Jen je to proste nuda!
Avatar - dolfi
11. 8. 2014 20:40
Je otázka, zda nenapádnost je to, co u Sorenta zákaznící hle
;-\
Avatar - 3_diamanty
11. 8. 2014 15:37
Re: konečně pěkný rysy pro evropu
je to trefa.... v usa ma kia sorento opat zadelano na velky uspech :yes:

a dovolim si tvrdit ze aj nejeden europan podlahne tomuto krasavcovi :yes:

citit z toho kvalitku a solidnost ;-) dokonca vacsiu ako z mnohych renomovanejsich eu znaciek
Avatar - Bubáq
11. 8. 2014 13:12
Re: NUDA
Zdar Kolouši! To jediné, cos napsal, mě napadlo při pohledu na fotky nového Sorenta. Tentokrát- a je to poprvé od doby, co Schreyer nastoupil do KIA), dávám novince palec dolů! Proč? Srovnávací fotografie dokazují, že první generace je atraktivnější, hezčí a více SUV. Zvenku, interiér bude výrazně lepší u novinky. Připomíná mi to případ Outlander, u něhož třetí generace také rozkydnutá jako vídeňský nok nahradila designově atraktivní generaci druhou.
11. 8. 2014 12:07
Re: Kopie
No nevím, oproti současnému Foresteru, který je tedy obludoidní, tak je tohle luxus. U Toyoty no dobře....akorát Ravka je trochu divná, ale dobrý a u mazdy souhlas...