Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Venga Crossover: Žilinské MPV nazulo pohorky

David Bureš
Diskuze (15)
Nabídka oplastovaných aut se rozšiřuje. Po sesterském ix20 Cross se „terénní“ verze dočkala i Kia Venga.

Italští zákazníci si oblíbili automobily s oplastovanou a zvýšenou karoserií, a tak jim automobilky rády nabízejí takto upravené vozy. Nejnovějším takovým autem je Kia Venga Crossover, která je výhradně určena pro italský trh.

Venga Crossover se dočkala oplastované dolní části karoserie s netradiční vlnkou na boku. Ta koresponduje s prolisem, který se objevuje na konvenčních variantách tohoto MPV. Na náraznících nechybí bytelné ochranné kryty.

Kia Venga Crossover je pouze limitovanou edicí. Pro italské zákazníky je určeno jen 200 exemplářů tohoto vozu. Všechny budou vybaveny mlhovými světlomety, elektricky ovládanými zrcátky, klimatizací, 17palcovými koly, zadními parkovacími senzory nebo rádiem se šesti reproduktory a Bluetooth.

V nabídce pro Vengu Crossover budou jen dvě čtrnáctistovky. Motor 1.4 ECO-GPL zvládne spalovat benzin i LPG a nabízí výkon 66 kW, stejně výkonný je rovněž nabízený turbodiesel 1.4 CRDi. Obě varianty se budou lišit svojí barvou, zatímco vozy s 1.4 ECO-GPL budou mít bílou karoserii, vozy se vznětovým čtyřválcem budou lakovány černou barvou.

Kia Venga Crossover není prvním autem se vzhledem ve stylu SUV, který je určen výhradně pro Apeninský poloostrov. V minulosti už takto vzniklo Suzuki Swift Outdoor.

David Bureš
Diskuze (15)
Avatar - SCHROJF
17. 7. 2014 10:53
Re: zúfalosť
To uz ho mohli urobit zrovna cele plastove... ;-) Cross UP! je oproti tomuto modelka!A odkaz na Swifta v clanku:ten je aspon stvorkolka,trosku nechapem tych 200 talianov co si to kupia,tuto napodobeninu crossoveru,ked maju doma Pandu 4x4....
Avatar - Fe
17. 7. 2014 09:31
hm
Má tam aspoň ten Kriváň na bokoch.. Čo Gerlach to je? :-)
Avatar - Rubb
17. 7. 2014 05:49
Re: Otevřeně
Nechápu, co je na tomto autě Cross... 8-s To se jim zas něco "povedlo" >:D Navíc to vypadá otřesně :no:
Avatar - Ada je zase tady
16. 7. 2014 23:23
Otevřeně
Venga Cross je auto, které teď už sice vyloženě neplazí břicho po zemi, ale stále ještě má tragicky malou světlou výšku, takže není schopen přejet ani obrubník u chodníku. Absence pohonu 4x4 navíc znamená, že nejde o žádný vůz, který by byl schopen jet "napříč přes" tedy "Crossover". Je to jen nevkusně plasty oblepený obyčejný cesták. :no:
Avatar - dolfi
16. 7. 2014 23:02
iX20 Cross vypadá lépe!
:no: