Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Venga: Nástupce bude mnohem stylovější, a hlavně SUV!

Tomáš Dusil
Diskuze (17)
Kia plánuje nástupce MPV Venga. Na trhu by měl být do roku 2018, přičemž po stránce vzhledu půjde o výrazně stylovější dopravní prostředek. A hlavně už to nebude MPV.

Současná Venga je podle korejské automobilky až moc usedlá. A hlavně je na trhu již od roku 2009, tedy šestý rok. Nástupce má být zcela jiného ražení, s odvážným designem ve stylu Nissanu Juke či Renaultu Captur. Z toho je zřejmé, že nová generace Vengy již nebude MPV, nýbrž SUV.

Nové SUV by mělo podle Kia Motors vyplnit nabídku pod modelem Sportage. Jak by mohlo vypadat, naznačila studie vozu Niro.

Rio za dva roky

Mluví se ale také o dalších modelech korejské značky. Třeba konkurent Škody Fabia, vůz Rio, vyráběný ve třetí generaci, by měl dostat následovníka do dvou let. Jeho platforma bude shodná také pro připravované SUV. Podle dobře informovaného zdroje je to právě výše zmíněná studie Niro, ukázaná na zatím posledním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, jejíž design bude novinky Kia Motors ovlivňovat. Údajně byl dobře přijat širokou veřejností. Počítá se s „tygřím nosem“ a čtyřmi diodovými svítilnami ve stylu současné Kie Pro_Cee´d GT.

Nové SUV bude nabízeno se stylovými pakety, podobně jako Nissan Juke. Nebudou chybět dnes tolik populární polepy střechy a jiné. Novinka by měla být poháněna tříválcem objemu 1,0 litru, dále přeplňovaným čtyřválcem 1,6 litru a konečně známou 1.7 CRDi. Standardem bude šestistupňová manuální převodovka, za příplatek Kia nabídne sedmistupňové dvouspojkové ústrojí. Nové SUV ale bude údajně nabízeno výhradně s pohonem předních kol, což může být proti Juke nevýhoda. SUV Nissanu totiž může mít nejen pohon všech kol, nýbrž i aktivní zadní diferenciál.

Kia také mluví o novém hybridním pohonu, kombinujícím spalovací motor a elektromotor. Výroba vozu by měla probíhat v žilinské továrně, kde v současné době vznikají modely Cee´d a Sportage.

Nebude sama…

Korejská značka ale chystá poměrně slušnou modelovou ofenzivu. Takže na co se můžeme ještě těšit? Třeba na novou velkou Optimu. Ta navzdory pěknému designu (vzpomínáte na reklamu „V designu jsme dosáhli optima“) se prodává méně než korejská značka předpokládala. Nové vydání by mělo vyjet již příští rok. A na jaře 2017 se snad objeví stylové kombi „shooting break“.

Nástupce dostane rovněž úspěšné SUV Sportage. Mělo by se tak stát již na letošním frankfurtském autosalonu, tedy za pár týdnů. O Riu již byla řeč, takže zbývá chlouba značky, model Cee´d. V modernizované podobě se jej dočkáme již za několik málo dní. Novinářská prezentace proběhne kde jinde než v Žilině, kam se samozřejmě vypravíme. Nová generace vozu dorazí až v roce 2018, třídveřová verze a sportovní varianta GT přijdou ještě o rok později.

Tomáš Dusil
Diskuze (17)
Avatar - Katikakus
10. 8. 2015 13:31
Re: SUV
Pokud jsi i telesne postizeny, muzes podobne problemy opravdu mit. Soucitim s tebou, tve prispevky jiz davno potvrdili, ze telesne postizeni, neni u tebe to nejhorsi.
Avatar - Katikakus
10. 8. 2015 13:29
Re: SUV
Hur se du SUV nastupuje pouze podivne stavenym lidem. Naopak vyssi posaz patri mezi hlavni vyhody techto vozu.
Avatar - Katikakus
10. 8. 2015 13:27
Re: SUV
Jelitko, to by ses nejdriv musel prestst projevovat jako tupoucky pubertak. Pak se muzeme bavit narmalne. Zatim u tebe porad vse pri starem, tudiz necekej, ze te zacnu brat vazne.
7. 8. 2015 18:39
Re: SUV
Někdy se koukni na svoje nohavice. Onen vysoký posaz je vykoupen širokým prahem, který každý leští svými kalhotami. ;-)

Mimochodem, díky své váze a v tvém případě i směšné světlé výšce a hnané přední nápravě je opravdu komické vidět třeba tvé auto v kopci na sněhu. >:D
7. 8. 2015 18:35
Re: SUV
Urážky? Ze startu? Opět?

Jde vidět, že se u tebe mnoho nezměnilo. >:D

PS: ja opravdu nemůžu zato, že sis koupil SUV bez motoru, bez pohonu a ještě bez světlé výšky. Hlavně že "se ti líbí" >:D :yes: