Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia zahájila na Slovensku výrobu nové generace modelu Ceed

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Korejská automobilka Kia Motors ve své továrně na Slovensku zahájila sériovou výrobu třetí generace modelu Ceed (dříve cee´d). Informovala o tom slovenská divize automobilky, podle které se jako první dostal do produkce pětidveřový hatchback.

Příprava nového modelu vozu nižší střední třídy Ceed si vyžádá značnou část z balíku investic v hodnotě 300 milionů eur (7,7 miliardy Kč), který automobilka proinvestuje ve své jediné evropské továrně za loňský a letošní rok.

Dřívější model cee´d se na loňské produkci slovenského závodu Kia nedaleko Žiliny podílel 29 procenty. Hlavní část výroby tvořily sportovně-užitkové vozy (SUV) Kia Sportage, z výrobních linek továrny sjíždějí také vozy Kia Venga.

Kia na Slovensku loni snížila produkci aut zhruba o procento na 335.600 vozidel. Podle dřívějších informací závod počítá s dalším poklesem produkce i v letošním roce, a to na 328.000 aut.

Slovensko je v přepočtu na obyvatele největším výrobcem aut na světě. Kromě automobilky Kia Motors mají v zemi pod Tatrami své závody také německý Volkswagen a francouzská skupina PSA. Novou továrnu na Slovensku staví britská automobilka Jaguar Land Rover.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Avatar - vabis
3. 5. 2018 15:11
Tak to je super
Dan Priban bude moct konecne na dalsi zlutou expedici >:D :yes:
3. 5. 2018 15:05
Re: palubovka
Nechceš si zmeniť nick na VW_svwet? Tento už nehovorí celkom pravdu.
Avatar - Katikakus
3. 5. 2018 14:24
Re: palubovka
No, on toho ma popleteneho zjevne mnohem vic.
3. 5. 2018 07:24
Re: palubovka
mas "kusok" popleteny vyznam minimalizmus ;-)
Avatar - 3_diamanty
2. 5. 2018 23:40
palubovka
ten dolepeny displej hruza a des.... ako past na oko.... celkovo stredova konzola akoby spravila krok dozadu... predosly ceed mi prisiel v kabine krajsi a premakanejsi .. ale to aj predosle rio voci tomu sucasnemu... tieto nove kabiny su sice minimalistickejsie a kusok take architektonicky akoby uchopitelnejsie pohladom .... ale teda rozhodne na mna kvalitnejsie ani praktickejsie a ani krajsie neposobia [odkaz] ... skor naopak.. akoby kabina voci predchodcovi razom ochudobnela a stratila istu hodnotu :*) .. a ta "paka" ... no nehnevajte sa na mna... ale aj v mojom o triedu mensom aute alebo aj ta vo fabii posobi uz aj na fotkach jasne lepsim dojmom ... zeby aj kia uz zacinala tu a tam kusok setrit... ale ako celok bude novy ceed verim ze krok vpred a drzim mu palce :yes: