Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kolik až může stát Mitsubishi Lancer Evo? Za tohle chce prodejce 2,5 milionu

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Rok 2016 si fanoušci Mitsubishi Lancer Evolution možná budou pamatovat do konce života. Právě v něm totiž japonská automobilka ukončila výrobu tohoto ikonického auta.

Sportovní model se nehodil do plánů automobilky vyrábět hlavně crossovery, SUV a elektrifikované vozy. Auto se jménem Lancer se sice stále vyrábí, koupit se ale dá jen na některých asijských trzích. A také už nemá sportovní verzi.

Lancer Evolution se s námi rozloučil speciální limitovanou "závěrečnou edicí", která vznikla v počtu pouhých 3.100 exemplářů. A právě jeden z nich je nyní na prodej v Kanadě.

Jen na tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby nebyl k mání za poměrně vysokou částku: 147.899 kanadských dolarů, což je v přepočtu asi 2,5 milionu korun.

Jsou tu ale i další zajímavosti. Vůz je například prakticky nejetý, na odometru má pouhých 99 kilometrů (62 mil). A navíc, podle prodejce jde o ten vůbec poslední vyrobený Lancer Evolution na světě. Pravdou je, že jde minimálně o 350. vůz z 350kusové série verze Final Edition pro kanadský trh, což dokládá štítek v interiéru.

Vzhledem k minimálnímu nájezdu vás asi nepřekvapí proklamovaný dokonalý stav. Prodejce také tvrdí, že auto je uskladněno ve vyhřívané a suché garáži.

Provedení Final Edition se od běžného Eva X liší zejména černou střechou a koly od BBS, v interiéru by mělo být kromě plaketky novinkou červené prošívání. O pohon se samozřejmě stará turbodmychadlem přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, v tomto případě naladěný na 226 kW a 414 N.m. Doplňuje ho pětistupňová manuální převodovka a pohon všech kol.

Jen pro zajímavost, nejdražší Mitsu Lancer Evo X, jaké jsme našli v evropské inzerci, je k mání za 39.990 eur, tedy v přepočtu asi 1 milion korun. Jde také o Final Edition, ovšem ve verzi pro zákazníky v USA a s nájezdem 20.650 km. K mání je v Německu.  

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
3. 8. 2021 22:13
Na taiwane
V clanku je spravne spomenute se meno lancer este niekde stale zije ... napr na taiwane sa da stale kupit takyto misak pod menom grandlancer a kusok uz zmenenou vizazou ...