Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kolik stojí vlastnictví Lamborghini Diablo? Majitel tohoto utratil za tři a půl roku statisíce

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Jestli jste vyrůstali v 90. letech, možná jste snili o tom, že si jednou koupíte Lamborghini Diablo.

A třeba jste se v životě dostali tak daleko, že byste si svůj dětský sen mohli splnit. Pokud ano, pak by vás mohlo zajímat, na kolik takové vlastnictví Lamborghini Diablo vlastně vyjde. Drobnou nápovědu nabízí jeden exemplář, které je aktuálně na prodej ve Spojených státech amerických.

V inzerátu, který zahrnuje klasické záležitosti jako uvedení verze (VT 6.0 SE), roku výroby (2001) nebo nájezdu (42.303 mil, tedy asi 68 tisíc km), totiž najdeme také zajímavou poznámku o údržbě za posledních 3,5 roku.

Za tu dobu podle prodejce poslední majitel utratil 40 tisíc dolarů, tedy zhruba 890 tisíc korun. Diablo vybavil novým výfukovým systémem s jinými svody, vyměnil kompresor klimatizace, dal nová palivová čerpadla a věnoval se i jiným částem italského supersportu.

Na druhou stranu by se Lambo za poměrně velké peníze mělo i prodat, k mání je totiž za 295 tisíc dolarů, což je v přepočtu skoro 6,6 milionu korun.

Diablo VT 6.0 SE je jinak poslední verzí tohoto modelu, než ho vystřídalo Murciélago. Limitované provedení bylo k dispozici jen ve dvou barevných provedeních, zlaté metalíze "Oro Elios" a bronzovo-kaštanové "Marrone Eklipsis". Lamborghini vyrobilo 21 kusů od každého zbarvení, celkem tedy vzniklo jen 42 exemplářů. 

O pohon se samozřejmě stará atmosféricky plněný dvanáctiválec, v tomto případě o objemu 6 litrů a naladěný na 410 kW a 620 N.m. Spojený je hezky po staru s manuální převodovkou a roztáčí zadní kola.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

9. 3. 2021 12:13
Z článku jsem nepoznal
zda musel díly měnit nebo jenom vylepšoval. Asi ten kompresor klimy, ale výfukové svody mohl měnit za lepší.
8. 3. 2021 23:55
Sen
Ano, přesně v těch letech jsem vyrůstal a z mojeho chlaoeckeho srdce už žádný supersport tuhle placku nevytesni 😊