Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kompletní flotila vozů dubajské policie v jednom videu

Jan Mička
Diskuze (22)
Policie v Dubaji má zřejmě nejdražší a nejsilnější vozový park na světě. Podívejte se, co za skvosty se zde každý den prohání.

Není tomu tak dávno, co se prakticky každý měsíc objevovaly na internetu zprávy o novém voze dubajské policie. Za poslední rok jich stihli strážci zákona nasbírat spoustu a každé se pyšní mnoha superlativy. Lidé z nich mají respekt, fotí se s nimi a fotografie sdílejí na sociálních sítích.

Mít v policejní flotile Audi R8, Nissan GT-R nebo Ford Mustang však není to, co by pravého motoristického nadšence příliš chytlo za srdce. Takový Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, McLaren MP4-12C či Mercedes-Benz G v úpravě od Brabusu však dokáže zapůsobit daleko více. V přiloženém videu je k vidění daleko více.

Inu, silné policejní vozy jsou v Dubaji potřeba. Supersport tady totiž vlastní skoro každý druhý člověk, někteří z nich jsou již dokonce plnoletí. Celá policejní flotila má hodnotu asi 6,5 milionu dolarů (asi 131,5 milionu korun) a prozatím nebyla nahlášena žádná vážná nehoda exkluzivních kousků. To by totiž na duši asi hodně zabolelo…

Jan Mička
Diskuze (22)
Avatar - honza84
5. 7. 2014 17:07
šaškárna pro turisty
No peníze na to poslat ty policajty na speciální kurzy do zahraničí ten emirát určitě má. Jestli maj ty schopnosti a nebo je to jenom banda pozérů - to už je věc druhá. To se nikde nerozebírá. Ostatně si nedokážu představit jak ty ženský v těch sukních a botách na podpatcích notabene nalepený na volantu jak každá druhá husa v tuzemsku jsou schopný jakýkoliv auto skutečně řídit, natož supersporty.
Navíc celá věc spíš dělá dojem že šejk prostě cpe prachy do autoparku aby s těma autama pak pár jedinců machrovalo na bulváru a fotilo se s turistama a honili prestiž a trika. Kdyby šlo čistě o účelnej nákup rychlejch dálničních stíhačů tak se udělá velká objednávka na auta s rozumnym poměrem cena/výkon kde nejde o ruční výrobu ale chrlej to velkosriově jako 911turbo, Nissan GTR - případně se poladí a vemou jich třeba 40. Aston One 77 je raritní sběratelskej kousek stejně jako veyron a je házení perel svinim to používat jako policejní auto.
Avatar - honza84
5. 7. 2014 16:51
respekt
Ano ano, z tý báby zabalený v zelenym prostěradle a něco huhlající do vysílačky z géčkovýho medvěda šel skutečně respekt.
Avatar - Barrichello
9. 6. 2014 10:48
Re: Dubai
Hlavně cena ropy je ta nejmenší část z výsledné ceny litru benzínu nebo nafty. Pokud někkdo někoho okrádá, je to stát na DPH a spotřební dani...Protože ten si bere z 35 kč cca 17 :o))

E85 rulezz, tam maj jen to DPH klucí ušatý >:D
Avatar - flyboyeda
9. 6. 2014 08:02
Re: Tyhle Policajty by měli pozvat do Top Gearu a chtěly byc
tak na těch rovných dálnicích proti Veyronu nemají piráti šanci a ono jich tam taky moc není

na jednu stranu pochybuju o řidičském umění těch polcicajtů, na tu druhou stranu řidičské umění v těch strojích co jezdí skoro samy ani není moc potřeba, akorát Mp4-12C je na řízení těžší,ale zas na těch rovných cestách, je to vlastně taky jedno

jde o Image a ta je na 100%

Co se vozového parku týče tak je to vážně unikátní sbírka, krom toho škaredého kombíku od Ferrari jsou to krásné kousky

ještě by to chtělo Huyuru, Zondu
Mclaren P1, Porsche 918 a La Ferrari
9. 6. 2014 07:38
Re: Tyhle Policajty by měli pozvat do Top Gearu a chtěly byc
jj měli by ty lidi v supersportech honit v Lianě nebo čím tam teď jezdí...
nevím, jestli má v Dubaji supersport každý druhý, pár jsem jich potkal, ale nejvíc tam jezdí off-roadů, Land Cruiserů a Patrolů...