Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Space Campers proměnil Teslu Cybertruck v praktičtější a pohlednější pick-up

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doplněk pro stále neexistující Teslu Cybertruck má na svědomí firma Space Campers. Karavan jménem Space Camper má Cybertruck pozvednout na vyšší úroveň, levné to ale nebude.

Elektrický pick-up od Tesly nás provází již od roku 2019. Zatím ale pouze ve fantaziích. Výroba Cybertrucku ještě stále nebyla zahájena. Podle nepotvrzených informací je i přesto na očekávaný model vytvořeno už 1,5 milionu rezervací. Na základě velkého zájmu Tesla přestala přijímat nové objednávky z Evropy a Číny. První zákazníci by se Cybertrucku mohli dočkat v roce 2023. A pokud jim nebude stačit sériová verze, je tu firma Space Campers se zajímavým rozšířením.

Přídavný karavan vyrovná mnohými diskutovanou hranu pick-upu a vytvoří uhlazenější linii. Space Camper lze otevřít a poskytne až 2,4 metru místa ke stání, zároveň slibuje mnoho možností k využití. Karavan může obsahovat manželskou postel.

V případě nevyužití je možné postel sklopit, čímž vznikne prostor pro pracovní desku, ohřívač vody, indukční vařič, lednici s mrazákem, malý dřez a místo pro sezení. Karavan se tedy stane dokonalým útočištěm pro práci na dálku nebo dobrodružné cestování.

Video se připravuje ...

K dispozici má kupující také markýzu, vnitřní LED osvětlení, čtyři elektrické zásuvky, USB konektory, solární střechu a bezklíčový vstup. Výhodou Space Camperu je skutečnost, že veškeré elektrická vybavení bere energii z baterie pick-upu. Není tedy nutné použít jakékoliv externí baterie nebo generátory.

Pokud si chce budoucí majitel Cybertrucku užít nadstandardní luxus, může využít možnosti instalace tepelně čalouněné podlahy, vestavěného filmového projektoru, venkovní sprchy s toaletou nebo i takové drobnosti, jako jsou vlastní prostěradla a elektrické deky.

Space Camper není rozhodně levnou záležitostí. Karavan pro Cybertruck vás vyjde nejméně na 550 tisíc korun. Základní Tesla Cybetruck přitom stojí v přepočtu od 920 tisíc korun. V případě zájmu o tento doplněk se tedy bude jednat o velký cenový skok. V první řadě je však na Elonu Muskovi, aby dodržel svým slovům a začal v příštím roce elektrický pick-up skutečně vyrábět.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme