Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Toyota Camatte mohou řídit i děti

David Bureš
Diskuze (9)
Vzhled konceptu Camatte primárně určeného pro rodiče s dětmi lze lehce upravit.

Toyota na mezinárodní výstavě hraček v Tokiu, na Tokyo Toy Show 2012, představuje studii Camatte. O tomto autíčku kratším než tři metry japonská automobilka prohlašuje, že si jej užijí nejen rodiče, ale i děti.

Hlavním cílem vozítka Camatte je podle Toyoty poskytovat současným i budoucím řidičům radost a sny spojené s automobily. Rodičům s dětmi má umožnit společně si vyzkoušet radost z jízdy a úpravu vozidla.

Vzhled auta je možné lehce upravit díky vyměnitelným panelům karoserie. Tato vlastnost Camatte přibližuje k hračkám, což ocení hlavně děti. Díky tomu, že budou manipulovat s částmi vozu, mají děti možnost snadněji porozumět struktuře aut a jejich fungování.

Toyota prezentuje dvě podoby automobilu – verzi Sora laděnou do retro stylu a Daichi nabízející spíše futuristické hranaté linie podobné vojenským vozidlům.

Děti ocení i to, že autíčko budou moci řídit, a to díky nastavitelným pedálům a sedačce řidiče. Dítě se tak bezpečně naučí základy řízení, jeho rodič totiž jeho počínání může sledovat ze zadní sedačky, odkud může dítku pomáhat s řízením a brzděním. Toyota však upozorňuje, že dítě může tento vůz řídit pouze v prostorech mimo veřejnou silnici, například na tratích pro motokáry.

Camatte je dlouhé 2,7 metru, široké 1,3 metru a vysoké 1,2 metru, rozvor náprav činí 1,8 metru. Uvnitř je místo pro tři osoby, sedačka řidiče je umístěna ve středu kabiny. Jakým motorem je Camatte poháněno, Toyota neuvádí.

Název vozu vychází z japonského výrazu pro péči. V tomto případě má jméno odkazovat na péči o automobily a péči o jiné.

S výrobou Camatte japonská automobilka nepočítá, vůz má zůstat konceptem.

David Bureš
Diskuze (9)
Autíčko
Tohle je super . Idealní hračka pro děti. Něco podobného jsem koupil pro syna https://www.funki.cz/…ktricka-auticka/
26. 10. 2017 19:52
Autíčko
Jéé, ta vypadá parádně. My našemu Marečkovi kupovali něco podobného, akorát Audi RS5 - [odkaz] - a teď ho z něj skoro nedostaneme >:D Určitě super hračka, myslím si, že se pak bude míň bát skutečného řízení a zároveň bude mnohem opatrnější :-)
15. 6. 2012 19:54
Kopie naší Avie 350,
akorát ta měla líp vymyšlenou střechu - celá se posouvala dozadu jako u letadel a byla celá z hliníku, takže se dala parkovat i v garáži s normální výškou. 3 místa a řízení uprostřed měla taky.
[odkaz]
Avatar - Sonny Crockett
14. 6. 2012 19:41
Pecka
Hlavně ta modrá verze je fakt parádní :yes: Kdyby si to mohl každej potunit, nasadit širší kola, sundat střechu a dát jen malinké přední okno a byl by z toho parádní mini hotrod. A kdyby na to nebyla nálada, tak to zase vrátit a udělat z toho obyčejného prcka do města.. :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
14. 6. 2012 19:18
Bájo
Dětskej Kübelwagen... No to musím mít! :yes: