Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec automobilových honiček? Policie testuje zařízení jako z akčního filmu!

Jan Mička
Diskuze (6)
Všechno závisí na malém magnetickém projektilu, který se přichytí na karoserii. Díky němu by mělo být dramatickým automobilovým honičkám učiněno za dost.

Na internetu můžete najít spousty videi, v nichž jsou zachyceny dramatické honičky zločinců s policií. Strážci zákona se s tím často moc nemažou, a pokud je to možné, nezdráhají se do automobilu zločince nabourat, aby akci co nejdříve ukončili. Jenže tomu bude zřejmě brzy konec. Američtí policisté totiž testují sledovací zařízení jako z akčního filmu.

Existují samozřejmě i jiné prostředky, jak pachatele zastavit – například zastavovací pásy a zátarasy, jenže ne vždy se vzhledem k hustému provozu a obydleným oblastem hodí. Pomoci má speciální GPS „projektil“ vystřelený z malého otvoru v masce chladiče policejního vozu. Je magnetický, takže se přichytí k automobilu pachatele (pokud nejede hliníkovou teslou) a policisté jej pak mohou sledovat na mapě. Chytré, nicméně nijak nápadité a už vůbec ne stoprocentně účinné.

Podle informací ÚAMK je zařízení účinné asi z osmdesáti procent, mezi nepřátele systému patří sníh a déšť, ale také karoserie vyrobené ze zmíněného hliníku, laminátu a tak dále. Zkrátka z materiálů, na které je magnet krátký. Kamenem úrazu je také cena zařízení, která se podle ÚAMK pohybuje okolo 5000 dolarů (asi 125.000 Kč). Tohle by se kolikrát hodilo i našim policistům – vždyť každou chvíli slyšíme o nebezpečných honičkách za plného provozu, kterým by se dalo předcházet.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - Ada je zase tady
2. 2. 2017 23:18
Re: No
Dobrý kšeft pro dodavatele. Spíš mne zaujalo, co na tom může stát ty prachy... :no:
Avatar - Hittman
2. 2. 2017 13:43
Re: "nenápadný" vysílač
To bude až s faceliftem.
Avatar - Hittman
2. 2. 2017 13:42
No
vzhledem k tomu, že ti bezmozkovci mají zbraň, kterou v poslední době používají velmi často a střílí po všem, co se hýbe, mohli tento evoluční prvek přeskočit a posunout se o pár let dopředu - a namontovat zrovna bazuku či něco podobného, co prchající automobil zastaví na 100% ihned. ;-)
Re: "nenápadný" vysílač
Prečo tam rovno nedali vrhač granátov...
2. 2. 2017 11:41
"nenápadný" vysílač
bude asi opravdu dobře držet na spzétce s plastovým podkladem a nebo na rezervě hliníkáči teréňáku??? Proč se to prostě do auta nezasekne (že by to mohlo někomu v autě ublížit???). To už vidím, jak si nějaký opálený týpek pak bude stěžovat, že má kardiostimulátor a že mu ten magnet způsobil újmu na zdraví a donutil ho ke kriminalitě.... A proč to rovnou nezpůsobí kolaps elektroniky v autě a proč to rovnou není kotva s navijákem, přitáhnout a zabrzdit...