Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec posměšků? Honda prý končí s výrobou sekaček se spalovacím motorem

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Produktové portfolio společnosti Honda je až neuvěřitelně komplexní, kvůli čemuž si značku někteří i dobírali.

Pro většinu z nás je společnost Honda především výrobcem automobilů a motocyklů, její produktové portfolio je ovšem ve skutečnosti až neuvěřitelně pestré. Nechybí v něm totiž ani zahradní náčiní, lodní motory nebo letadla. Právě kvůli zahradnímu náčiní, zejména sekačkám, ale automobily značky a jejich majitelé občas čelili různým narážkám a posměškům. To ale nejspíš končí.

Honda totiž měla již v minulém roce upozornit své distributory zahradního vybavení, že během září 2023 zastaví výrobu zahradních sekaček se spalovacím motorem. Mezi důvody měla společnost zmínit přísnější environmentální omezení, měnící se preference zákazníků a také snahu rozšiřovat počet ziskových produktů ve svém portfoliu.

Video se připravuje ...

Modely se spalovacími motory by měly být dostupné na trhu, minimálně americkém, i v průběhu příštího roku - do vyprodání skladových zásob. Společnost navíc i nadále počítá s podporou servisu a dodávkami náhradních dílů. Bavíme se přitom o americkém trhu, ačkoliv lze předpokládat, že půjde nejspíš o globální změny.

Zahradní vybavení společnosti Honda, především zmiňované zahradní sekačky se spalovacími motory, přitom dlouhodobě patří mezi skvěle hodnocené kusy. To ostatně potvrzuje i web Pro Tool Reviews, který na plánovaný konec produkce upozornil. Ten také nabízí několik dalších důvodů, proč značka s klasickými spalovacími sekačkami končí.

Video se připravuje ...

Mluví se o problémech se zásobovacími řetězci, roli ale nejspíš sehrála i rostoucí popularita zahradního vybavení s vyměnitelným akumulátorem, který může pohánět i jiné typy nářadí. Ostatně tento top vybavení začínají ve velké míře nabízet i zavedení konkurenti na trhu zahradního vybavení, sekaček, atd.

Spalovací motory značky Honda, které využívají i další výrobci zahradní techniky a vybavení (jako jsou třeba generátory, pumpy, atd.) by se ale měly i nadále vyrábět. Jak je ale patrné, trend elektrifikace zřejmě postupuje ze světa automobilů a motocyklů i na trh zahradního vybavení, jako jsou právě sekačky.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
16. 5. 2023 12:15
Re: Smutná zpráva
Kámoš včera jednu za 35 koupil do zásoby :-)

Takže za chvíli to bude vyprodané.

Smutné že Honda podlehla tomuto tlaku, v zahradní technice patří mezi špičku
Avatar - Barrichello
16. 5. 2023 12:14
Re: Smutná zpráva
A hodně dlouho vydrží vid a jsou za rozumnou cenu :-) :-) :-)
16. 5. 2023 11:13
Re: Smutná zpráva
To se označuje jako bateriové úložiště a je to obvyklá součást např. domácích FVE. Jestli půjde do businessu bateriových úložišť právě Honda se uvidí. Každopádně bateriová úložiště jsou raketově rostoucí business. :yes:
Avatar - woody-alien
16. 5. 2023 05:29
Re: Smutná zpráva
Tak koukám, že máme podobné nápady. Neměli bychom sedět v Bruselu v nějaké komisi, co vymýšlí pravidla ? :-[]
https://moje.auto.cz/…/fotosoutez.html?…
Avatar - KANKUNEN
15. 5. 2023 19:58
Re: Smutná zpráva
Už se těším na baterkovou elektrocentrálu.