Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Korutany: Faaker See - Nejfotogeničtější korutanské jezero

Vitek
Diskuze (0)
Jezero Faaker See s plochou 220 hektarů (délka cca 2 km, šířka až 1,75 km) je co do velikosti až páté mezi korutanskými jezery, ale proslavilo se svou tyrkysovou barvou.

Doporučujeme půjčit si kajak nebo kanoi a projet si meandry, jimiž voda z jezera odtéká. Na konci je restaurace se zázemím pro děti. Lze zde surfovat, veslovat, plachtit, na břehu si zahrát volejbal či poodjet do Finkensteinu na golf Všude jsou stezky pro cyklisty a bruslaře. V městečku Faak am See se každý čtvrtek (květen-říjen) od 17 do 22:30 koná Bauernmarkt s možností koupit i ochutnat nepřeberné množství místních potravin a jídel. Faaker See láká i motoristy – v červnu (letos 5.-9.) se koná sraz kabrioletů (34. Internationales Alpe Adria Cabriolet Festival) a v září zase motocyklů Harley-Davidson.

Burgarena Finkenstein* (v EUR)
Sezení 1 od 27
Sezení 2 od 33
VIP od 53
Restaurace Burgarena Finkenstein (v EUR)
Předkrm 4,10-9,20
Polévka 3,80
Hlavní jídlo 9,80-21,20
Dezert od 5,20
Pivo od 3,80
*Ceny se liší podle představení

autotip autotip

Tip AutoTipu

Letní kulturní slavnosti na zřícenině hradu Finkenstein s kapacitou až tisíc diváků. Repertoár sahá od kabaretu, muzikálu a jazzu až po operu, přičemž podle úrovně interpreta se mění vstupné. „Hrají“ i nádherná poloha v nadmořské výšce 850 metrů nad jezerem Faaker See a západy slunce. Samozřejmě nechybí ani možnost vyšperkovat si návštěvu večeří ve zdejší hradní restauraci.

autotip autotip

Vitek
Diskuze (0)