Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

KPMG má připravit Jaguar a Land Rover k prodeji

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Prestižní poradenská společnost KPMG byla pověřena zpracováním účetních výkazů automobilek Jaguar a Land Rover do podoby, která ukáže, jak si oba britští výrobci vlastně stojí.

Americká automobilka Ford si podle informací britského deníku Sunday Times najala poradenskou firmu KPMG, která má zkontrolovat účetní knihy britských automobilek Jaguar a Land Rover. KMPG má podle zdroje, který nebyl prozrazen, mandát k tomu, aby dala účetnictví „do pořádku“. Přesněji řečeno, úkolem KPMG je vytvořit jasný obrázek o vývoji obou automobilek nezávisle a „oddělit“ vliv Fordu. KPMG tak bude například zkoumat, jak si vlastně stojí závazky obou automobilek v oblasti penzijního pojištění. Tyto kroky jsou podle Sunday Times nutné k tomu, aby mohly být ekonomické informace o automobilkách zpracovány ve formátu vhodném pro zájemce o prodávané britské značky. K informacím britského tisku se nevyjádřila ani automobilka Ford, ani poradenská firma KPMG.

Podle informací agentury Reuters si rovněž Ford najal investiční banky Goldman Sachs, HSBC Holdings a Morgan Stanley, aby mu pomohly automobilky prodat.

Dan Vořechovský
Diskuze (17)
Avatar - Pekelná Micinka
26. 6. 2007 11:14
Re: To jsem teda zvedavej,
A co Helbigové? Ty už maji zkušenosti s MB. >:D >:D
Avatar - Pekelná Micinka
26. 6. 2007 11:13
Re: KUAFIX
>:-[] >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
26. 6. 2007 11:13
Re: To jsem teda zvedavej,
:yes: :-(