Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

The Grand Tour je prý nejvíce ilegálně stahovaný pořad na světě. Víme proč

David Bureš
Diskuze (2)
Automobilová show bývalých moderátorů Top Gearu překonala v počtu nelegálních stažení třeba seriál Hra o trůny. A vy se tomu snad divíte?

Nový pořad Clarksona a spol. nazvaný The Grand Tour vlétnul na svět ve velkém stylu. Konkurence Top Gearu z dílny BBC dostupná prostřednictvím služby Amazon Prime nabídla vůbec nejdražší úvodní scénu televizní historie a po odvysílání prvního dílu se stala nejúspěšnějším pořadem této streamovací služby. Nyní má na svém kontě další rekord, jedná se o nejvíce nelegálně stahovaný pořad historie.

Vyplývá to z analýzy společnosti Muso, která se zabývá internetovým pirátstvím. Firma tvrdí, že The Grand Tour v počtu nelegálně stažených kopií překonala i takové seriály jako Hra o trůny, Živí mrtví či Westworld, které obvykle obsazující nejvyšší příčky v přehledech nejvíce nelegálně stahovaných pořadů.

Řečeno čísly má podle informací britského deníku Guardian první epizoda The Grand Tour na svém kontě asi 7,9 milionu nelegálních stažení, zatímco druhý díl 6,4 milionu a třetí 4,6 milionu. Data o nelegálních kopiích čtvrté epizody vysílané tento víkend zatím nejsou k dispozici. Analytiky každopádně data překvapují, a to s ohledem na to, že Amazon svojí streamovací službu aktuálně nabízí na jeden měsíc zdarma. Piráti tak nemohou argumentovat tím, že je pořad drahý, nebo není pro ně dostupný. Od začátku prosince je totiž služba Amazon Prime dostupná ve 200 zemích světa.

Největší zájem o pořad mají Britové, 13,7 % nelegálních kopií bylo staženo ve Velké Británii, odkud pochází trojice moderátorů. Jen kvůli těmto divákům Amazon podle Musa přišel o zhruba čtyři miliony dolarů, což je v přepočtu asi 102 milionů korun!

Na základě dosavadních zkušeností se přitom vůbec nedivíme, že je o The Grand Tour mezi diváky tak obrovský zájem. Trio bývalých moderátorů Top Gearu má miliony fanoušky, kteří novou show Clarksona a spol. očekávali s velkým napětím. První díly přitom musely nadchnout, protože Clarkson, Hammond a May dali divákům přesně to, co od nich očekávali.

Slabých částí bylo v The Grand Touru jen minimum. Nepochybně mezi ně patřil film, v němž si Clarkson a spol. hráli na členy speciálních sil, který měl s auty jen pramálo společného. Stále trapnější se pak stává „koutek s celebritou.“ Toho se zatím žádná slavná osobnost nezúčastnila, protože se všem pozvaným hostům cestou na natáčení něco stalo. Původně originální nápad se stává stále nudnější, přesně podle hesla „opakovaný vtip přestává být vtipem.“

Jinak ale slavné trio neztratilo nic ze svých dovedností a humoru, což se naposledy potvrdilo ve čtvrtém dílu. Ten připomněl ta vůbec nejlepší léta Top Gearu, moderátoři sršeli vtipem, přičemž celý díl se skutečně točil kolem aut. Nejprve to začalo „naprosto objektivním“ srovnáním Porsche 911 GT3 RS a BMW M4 GTC, přičemž show následně gradovala testem aut z ekologických materiálů. Zatímco Clarkson postavil auto ze zvířecích kostí, Hammond vsadil na dřevo, zatímco May na bláto.

Trio se v testu předhánělo v žertech, přičemž hlavně Clarkson sázel na hodně černý humor. Některými hláškami pak opět dokazoval, že díky Amazonu si trojice může dovolit mnohem více než v pravidly svázaném BBC. Ostatně dovedete si představit, že v Top Gearu někdo kritizuje královnu (viz. druhá epizoda The Grand Tour), radí nelegálním uprchlíkům, jak se schovat v autě, nebo o přítomném živém koni hovoří jako o ideálním náhradním dílu pro automobil?

Po třetině první série The Grand Tour tak můžeme v klidu prohlásit, že tahle show stojí za to a že dokáže zaujmout více než Top Gear v novém složení. Nebo jste se snad při sledování Evanse, LeBlanca a spol. bavili tak jako při eskapádách Clarksona a spol.? Já tedy rozhodně ne.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Londonbridge
13. 12. 2016 12:24
Re: Amazon prime
Amazon Prime Tv, rocny poplatok v UK stoji Ł 79 , tam su zahrnute filmy , serialy aj ked nie vsetky programy su included... nastastie GT je zahrnute v rocnom poplatku Amazon Prime...
12. 12. 2016 16:13
Stahování pro vlastní potřebu není v ČR nelegální
.