Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kříženec Ferrari F40 a Lamborghini Countach by mohl být překvapivě zajímavým supersportem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini Countach a Ferrari F40 patří mezi nejobdivovanější a nejznámější automobilové legendy. Zkusme si ale představit, že by se historie psala trochu jinak.

Pojďme si vykreslit alternativní příběh, v němž by se tyhle motoristické hvězdy nezrodily jako dva supersporty, ale místo nich bychom měli jedno jediné auto, jakéhosi křížence, který by spojoval design obou vozidel.

Přesně takový - a poněkud zvláštní - nápad dostal grafik Abimelec Arellano. A také ho převedl do virtuální podoby, kterou si můžete prohlédnout v galerii. Svůj výtvor pojmenoval C0UNT4ACH.

Možná byste čekali, že spojení tak rozdílných aut nemůže fungovat, jenže víte co? Výsledek vypadá poměrně působivě, vlastně se nám fakt líbí. Je to taková neředěná esence 80. let.

Důležité je, že když se na C0UNT4ACH podíváte, na první pohled rozeznáte, že jde o křížence právě Ferrari F40 a Lamborghini Countach.

K Ferrari má virtuální supersport přece jen podstatně blíž, za což může karoserie, která kromě tvaru z F40 přebírá i ztvárnění přídě a zádě. Jenže na tento známý základ grafik narouboval detaily typické pro Lamborghini.

Nápadné jsou zejména široké blatníky, v nichž se ukrývají kola s disky, jejichž design je charakteristický právě pro Countach. A nechybí ani velké křídlo, jehož tvar také připomíná slavné Lambo. Jako celek to fakt nevypadá zle. Nebo ano?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme