Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kříženec Porsche 911 s monopostem F1 může vyvolat infarkt!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Projekt pojmenovaný Half11 bezpochyby rozdělí příznivce klasických Porsche 911 na dva tábory. První z nich jej přijmou s nadšením, zatímco ten druhý bude touto svatokrádeží naprosto zhnusen.

 

Porsche 911 patří mezi automobily se skutečně početnou základnou obdivovatelů, z nichž jedni nedají dopustit na vozy, které do nejmenšího detailu odpovídají stavu, v němž je automobilka vyslala do světa, zatímco ti druzí si s nimi rádi hrají a upravují je k obrazu svému.

V drtivé většině případů ovšem zástupci obou skupin zachovávají styl, techniku i koncepci vozu. Šok pro obě skupiny ovšem může představovat projekt Half11, který na první pohled působí dojmem, že nemůže opustit virtuální svět.

Half11 totiž kombinuje přední část karoserie Porsche 911 s prostorovým trubkovým rámem, v němž je před zadní nápravou podélně uložen vidlicový osmiválec. Výsledkem je kříženec, který zepředu vypadá jako Porsche 911, zatímco jeho zadní část se svým pojetím velmi silně přibližuje starým monopostům F1.

Za tímto netradičním nápadem stojí Oil Stain Lab a Nikita Bridan, který se o celém projektu rozpovídal v rozhovoru pro Autoweek. Zde zmínil, že Half11 má být odpovědí na to, co by bylo, kdyby Porsche koncem šedesátých let i pro vrcholné třídy motoristického sportu využívalo za základ svých speciálů výhradně model 911.

Zároveň Nikita Bridan potvrdil, že Half11 nemá zůstat pouhou sérií povedených vizualizací, ale pracuje se na jeho proměně ve skutečný vůz. Základem se má stát podvozek starého Porsche 911, který byl pořízen za 450 amerických dolarů (zhruba 10.500 Kč). Dokončení vozu se pak očekává během šesti až devíti měsíců. Zda bude výsledný automobil podobně působivý, jako jeho návrhy se tedy můžeme dozvědět ještě v letošním roce.

Zdroj: Autoweek, Oil Stain lab via Instagram

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme