Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kuriózní nehoda na Novém Zélandu: Dva mrtví kvůli špagetám

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Rozptylovat se jakkoli za volantem se nevyplácí. Natožpak jíst. Nesoustředěný řidič se může klidně stát vrahem. Právě taková nehoda se stala na Novém Zélandu.

K tragické události došlo už loni 22, prosince na státní silnici číslo 6 v blízkosti Rai Valley, zhruba na polovině cesty mezi městy Blenheim a Nelson. Osmadvacetiletý německý turista Onur Gulmez (dle jména typický Němec...) zabil sebe i svého spolujezdce. Tím byl o šest let mladší Francouz Paul Joubert. Podle serveru stuff.co.nz se setkali ve Wellingtonu a právě v Nelsonu přibrali další osobu do party, ženu a taktéž Němku Kathrin Bongard.

Zatímco Gulmez a jeho spolujezdkyně byli připoutáni, Joubert nikoliv. Seděl totiž v kombíku nejmenované značky vzadu, ale na neupevněné dřevotřískové desce a pásy zde jaksi chyběly. Tenhle prohřešek se posádce hodně vymstil. Řidič se navíc chystal během jízdy pozřít porci špaget. Svědci vážné nehody sdělili, že auto jelo za plného provozu nejdříve rovně, když najednou začalo kličkovat a narazilo do vozidla v protisměru. Joubert poté zevnitř vyletěl a byl mrtvý na místě. Policie sice při vyšetřování skutečně našla na volantu havarovaného kombi těstoviny i omáčku, ale neměla žádný důkaz, že by je řidič Gulmez jedl.

Koroner Tim Scott celou záležitost řešil na vlastní pěst důkladněji a po půl roce od tragédie její příčinu objasnil. Dospěl k závěru, že se tak skutečně stalo, nebo se na konzumaci alespoň chystal. Podle jeho slov a sebraných důkazů auto nejdříve narazilo vlevo do hrbolu na silnici (na Novém Zélandu se jezdí na opačné straně než u nás). Gulmez, který se místo řízení věnoval jídlu, ztratil definitivně jakoukoli koncentraci, následně i kontrolu nad vozem a namířil si to v rychlosti zhruba 90 km/h do protijedoucího náklaďáku. Za svou hloupost (nebo snad krutý hlad?) tak zaplatil daň nejvyšší i on. Smrt dvou lidí z nedbalosti byla úplně zbytečná.

Aleš Dragoun
Diskuze (7)
Avatar - bacman
21. 11. 2013 21:40
dalsi ignorant...
Asi autor clanku nikam dale od sve vesnice nedostal, jinak by nenapsal takovou poznakmu:

"Onur Gulmez (dle jména typický Němec...)"

Velmi pravdepododne se jedna o Nemeckeho obcane, ktery je velmi pravdepodne 2.- nebo 3.-generacnim potomkem tureckych prestahovalcu. Jak by jste Vy takoveho cloveka oznacil? Turek?
Stejne jako:
Zinédine Zidane - je francouzsky fotbalista, nikoliv alzirsky,
Zlatan Ibrahimovic neni bosensky ale svedsky fotbalista,
Tomio Okamura je cesky politik, nikoliv japonsky politik... atd
Avatar - DawQa
25. 6. 2013 09:17
Re: vokurky
:yes:
Avatar - beibej
24. 6. 2013 22:43
Re: Hodnocení
Hodnocení článků :yes:
Avatar - Skipper
24. 6. 2013 20:57
Hodnocení
Navrhoval bych k článkům připojit čtenářské hodnocení - prostě známka od 1 do 5, jako ve škole. Redakce by alespoň měla zpětnou vazbu a snad by se tady zmenšilo množství podobného braku.
A když už kuriozity, zkuste třeba vygooglit Darwinovy ceny. Je tam i pár motoristických případů (např. forsáž ze stíhačky na osobním autě, atd).
Avatar - biscuit
24. 6. 2013 20:34
vokurky
jste internetovy medium, nemusite resit co napsat do novin, ktere musi vyjit.. kdyz nemate o cem psat - zkratka nepiste :-!