Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada 4x4 přichází v dalším modernizovaném balení. Facelift Nivy sází na komfort

David Bureš
Diskuze (20)

Avizovaný facelift legendární Lady 4x4 (alias Nivy) je tady! Poznávacím znamením je inovovaný interiér.

Lada 4x4, dříve nabízená jako Niva, je snad nesmrtelný automobil. Vyrábí se od roku 1977, a přestože už v minulosti měla několikrát skončit, žije dál a zatím se do důchodu rozhodně nechystá. Podle dřívějšího vyjádření automobilky se bude vyrábět ještě několik dalších let. A do těch se dočkala dalšího faceliftu. Ten zatím poslední rozsáhlejší přišel v roce 2016.

Příchod další modernizace jsme avizovali již na konci října, přičemž se potvrzují tehdejší zprávy, že modernizace pro rok 2020 se bude týkat hlavně interiéru. Inovovaná kabina je totiž skutečně poznávacím znakem modernizované Lady 4x4.

Stařičký ruský offroad se dočkal kompletně přepracované palubní desky. Nový je nejen přístrojový štít s bílým podsvícením, ale také středový panel s třemi otočnými ovladači od klimatizace a novými výdechy ventilace nebo schránka před spolujezdcem, která je rozměrnější než dříve.

Jiný je také středový tunel, kde se objevují dva držáky na nápoje. A znalci si všimnou i nového čalounění stropu.

Změněny byly také sedačky. Poskytují lepší oporu těla, ty ve třídveřové verzi pak mají nový mechanismus sklápění pro lepší nástup dozadu. Novinkou jsou i dvě hlavové opěrky vzadu pro vyšší úroveň bezpečnosti.

Inovovaného interiéru se dočkají všechny nabízené varianty 4x4, model Urban pak dostane též nové mlhovky integrované do čelního nárazníku.

Sama automobilka tvrdí, že provedené změny mají poskytnout hlavně více komfortu. I proto se 4x4 dočká také vylepšeného motoru se sníženými vibracemi a lepším odhlučněním.

Bližší informace o cenách a uvedení na trh se dozvíme v následujících týdnech. Kdy přesně to bude, je zatím ve hvězdách. Nedávné zákulisní zprávy naznačují, že má automobilka problémy s kvalitou výroby, což zahájení produkce modernizovaného offroadu pozdrželo.

David Bureš
Diskuze (20)

Doporučujeme

17. 12. 2019 09:33
Re: dotaz
Porovnávat z hlediska denního používání spíš ultimativní offroad s mixem SUV a MPV od MB chce notnou dávku fantazie. Pokud bych s něčím porovnával, tak s Jimnym.
Avatar - Beefcake
16. 12. 2019 23:34
Re: dotaz
"a jednak su aj primarne v praxi urceni do skutocneho terenu" - ano, len musi davat pozor, aby si s Nivou neprekrizil kolesa :-[]
Avatar - Barrichello
16. 12. 2019 22:14
Urban
ten Urban s integrovanými mlhaovkami vypadá moc pěkně, to se povedlo.

Má i dobrou výbavu, může tam být klima, el okna. zrcátka, centrál, ABS...a pokud budou i aribagy, ideální autíčko za slušné peníze do tvrdých pdomínek.
Klasika co se neokouká. :yes:
Avatar - Beefcake
16. 12. 2019 22:12
To su dizajnove blbiny
Nejake info o technike, funkcnosti ?
Avatar - Barrichello
16. 12. 2019 22:12
Re: je to prakticky neprodejné
ten v Nivě býval pro export ale žádnou díru do světa to neudělalo. Každej chce výkonější a spolehlivější benzín