Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada má svého dalšího Scouta. Přivítejte oplastované kombi Granta Cross

David Bureš
Diskuze (7)

Nabídka modelu Lada Granta se loni rozšířila o nové karosářské varianty. Nyní přichází avizované další provedení.

Lada Granta v loňském roce prošla modernizací, která znamenala rozšíření její nabídky. Sedan, liftback a užitkové provedení doplnily pětidveřový hatchback a kombi, které do té doby nesly označení Kalina. Spolu s tím automobilka oznámila, že letos nabídku rozšíří také zvýšené oplastované kombi Granta Cross, ve stylu všech těch Outbacků, Allroadů či Scoutů. Nyní se tato varianta oficiálně představuje.

A novinka je přesně taková, jak byste od takto koncipovaného provedení očekávali. Karoserii doplnily nové plastové díly chránící její spodní část, nechybí ani zvýšený podvozek, aby si vůz poradil i s nástrahami cest mimo zpevněný povrch. Světlá výška 198 mm je v rodině Granta ta vůbec nejvyšší. Při vývoji se přitom myslelo také na zlepšení nájezdových úhlů, aby si vůz poradil nejen s jízdou v lehčím terénu, ale také třeba s vysokými obrubníky.

Jak je u modelů Lada s označením Cross zvykem, nechybí ani stylový oranžový lak karoserie. Stejně barevné detaily se mohou objevit také uvnitř, ať už na čalounění sedadel nebo výplních dveří. Alternativou k nim jsou šedé detaily. Kola z lehkých slitin jsou 15palcová a jsou dvoubarevná, kombinují šedou a stříbrnou barvu.

Lada Grantu Cross prezentuje jako automobil pro aktivní rekreaci a turistiku, proto ve standardní výbavě nechybí ani klimatizace nebo střešní ližiny, které mají zajistit dostatečný komfort, respektive praktičnost na cestách za poznáním.

Co se týče motorů, k dispozici jsou dva. V obou případech jde o zážehový čtyřválec o objemu 1596 cm3. První je naladěn na 64 kW a 140 N.m, silnější provedení poskytuje 78 kW a 148 N.m.

Na domácí ruský trh Lada Granta Cross vstoupí během léta. Půjde už o pátý model značky s přídomkem Cross. Oplastované provedení se zvýšeným podvozkem bylo již dříve odvozeno od sedanu Vesta, kombíku Vesta SW, kombíku Largus a crossoveru Xray.

David Bureš
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
29. 5. 2019 22:52
Re: Mně se to líbí
urcite nemam nic proti jednoduchej solidnej 1,6tke... ale vedel by som si tam predstavit aj take 1.3tce.. ej to by bola krasa. aj ked jasne.. to uz je scifi ;-)

ja zase vela nejak nejazdim ( cca 8000km rocne ) a tak mam dnes v aute uz radsej zivsie turbo a fakt spokojnost ... ale kebyze jazdim 30 tisic rocne tak je pravda ze asi by moj vyber vyzeral inak
Avatar - Ada je zase tady
29. 5. 2019 19:19
Re: Mně se to líbí
vznětový motor - pochopitelně :-)
29. 5. 2019 19:13
Re: Mně se to líbí
A čo si, Kefalín, predstavujetě pod normální motor?
Avatar - Ozzman
29. 5. 2019 15:57
Re: Mně se to líbí
Nuda, šeď, lenost, zoufalost.... ;) Do osobáku ne...radšej turbo
29. 5. 2019 14:27
Re: Mně se to líbí
mám v dacii dokker aj originál plyn
zatial super