Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada už prodává omlazenou Nivu v drsné verzi Bronto. Podívejte se, co umí. A co cena?

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Zákazníci, jimž standardní Lada Niva Legend nestačí, mají možnost připlatit si za modernizované provedení Bronto. To představuje o něco drsnější verzi do náročnějších podmínek.

Bronto je v podstatě továrním tuningem, divize Bronto funguje v rámci společnosti VIS Auto specializující se na užitkové vozy na bázi modelů Lada, která úzce spolupracuje s automobilkou AvtoVAZ.

Modernizované Bronto vychází z třídveřové Nivy a dostupné bude ve dvou variantách: Luxe a Prestige. Obě stojí na 15palcových kolech obutých do 29palcových terénních pneumatik, nad nimiž najdeme větší nástavce blatníků. Světlá výška dosahuje 240 milimetrů.

Zatímco specifikace Luxe nabízí kovové nárazníky, Prestige sází na přepracované přední partie s výrazněji tvarovanou plastovou maskou chladiče a novým plastovým nárazníkem. A všimněte si také ještě větších nástavců blatníků.

Lada dále vyzdvihuje použití pohonu všech kol s uzávěrkou předního i zadního diferenciálu, zesílenou zadní nápravu nebo upravené tlumiče. O pohon se stará známý atmosféricky plněný čtyřválec o objemu 1,7 litru, který poskytuje maximální výkon 61 kW a nejvyšší točivý moment 129 N.m. S motorem spolupracuje pětistupňová manuální převodovka.

Kabina dostala modernizovanou palubní desku, ve výbavě je klimatizace, dostalo se na nová a údajně komfortnější přední sedadla s vyhříváním, palubní počítač a výrobce láká také na vylepšení potlačení vibrací a odhlučnění.

Video se připravuje ...

Cena startuje na částce 939.900 rublů (asi 287 tisíc Kč) za provedení Luxe, Prestige začíná na sumě 994.900 rublů (asi 304 tisíc Kč. Základní třídveřová Niva v Rusku stojí 675.900 rublů, tedy zhruba 207 tisíc korun.

Zákazníci v případě Bronta mohou ještě vybírat z katalogu příplatků, najdou v něm například světelnou rampu, paket Comfort s audiosystémem, centrálním zamykáním a alarmem, nebo speciální "kamuflážní" zbarvení karoserie.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
14. 12. 2021 09:52
Bronto
je příhodné jméno vzhledem k věku nivy.
Když vidím tuhle verzi, hned si vzpomenu na Návštěvníky, to mi mohlo být dvanáct, třináct, hezké, když pak člověk v padesáti vidí to samé auto jako novinku, připadám si tak nějak mladší. :D ;-)
14. 12. 2021 09:14
Každý špás niečo stojí...
Nastupovanie dozadu katastrofa a kufor akurát na pár fliaš samohonky a samovar!
Avatar - chalan66
13. 12. 2021 23:11
????
Že OMLADENÁ !!! ??? :-[] :-[] :-[] :no: :no: :no: Veď sa za 30 rokov nič nezmenilo. Či chcú legendu ako Mercedes G ? :-! :-[]
Avatar - KANKUNEN
13. 12. 2021 21:08
Re: nahodicka
A stačí křížit nápravy a už tento žigul končí. Stačí přezout Duster a máš to 100x lepší auto.
13. 12. 2021 20:41
Re: Jednej
Hlavne by v nej mali vymenit motor,aby nezomrel na elektriku ako obycajne...