Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada Vesta VIP: Papaláš fároš na ruský způsob

David Bureš
Diskuze (464)
Základen Vesta sedan je dlouhá 4.410 milimetrů. Prodloužená verze k tomuto číslu přidá dalších 250 mm.

Lada začne 25. listopadu prodávat na ruském trhu dlouho očekávaný model Vesta. Ten vedle sedanu nabídne i další karosářské varianty, mezi kterými by mohlo být také opravdu nečekané provedení – prodloužený sedan. První fotografie prodloužené Vesty byly zveřejněny na ruské sociální síti Vkontakte.

V tuto chvíli je takzvaná Vesta VIP prototypem, není tak jasné, zda ji ruská automobilka chce skutečně prodávat. Ve srovnání se sériovou verzí Vesta VIP nabízí o něco luxusnější vzhled a délku prodlouženou o zhruba 25 centimetrů.

Základní Vesta sedan je dlouhá 4.410 mm, široká 1.764 mm a vysoká 1.497 mm, rozvor náprav činí 2.635 mm. Základem Vesty je nová platforma Lada B/C, kterou pracovníci AvtoVAZu navrhli ve spolupráci se specialisty z aliance Renault-Nissan.

„Vždy podněcuji inženýry, aby udělali něco víc, ale tentokrát mě opravdu překvapili,“ řekl ke vzniku Vesty VIP generální ředitel automobilky AvtoVAZ Bo Andersson.

Sériová výroba modelu Vesta byla zahájena 25. září, na ruský trh novinka oficiálně vstoupí 25. listopadu. Ceny mají být zveřejněny až v den zahájení prodeje. Ještě před koncem roku chce AvtoVAZ prodat asi 5.000 kusů tohoto auta.

Letos se v prodeji objeví výhradně zážehová šestnáctistovka o výkonu 78 kW. Později bude 1,6litrový motor dostupný i ve verzích s 64 a 84 kW. Vedle manuálu bude k dispozici také robotizovaná převodovka vyvinutá ve spolupráci s ZF Friedrichshafen.

Po sedanu dorazí kombi a s největší pravděpodobností také hatchback. Kombi mimochodem bude nabízeno rovněž v oplastovaném provedení Vesta Cross. Vize grafika Theophiluse China pak ukázala, že od věci by nebyla ani Vesta kupé.

David Bureš
Diskuze (464)
6. 11. 2015 20:45
Re: Pro....
Tím nešťastným státem jsem měl samozřejmě na mysli běžné Ukrajince. Podle mého názoru je pro tuto zemi jedinou šancí, aby se jednou stala součástí EU, k čemuž by ovšem musela prodělat spoustu očistných a zároveň bolestivých reforem a hlavně "odoligarchizování". U nás taky byla 90. léta příšerný bordel a teprve v posledních cca 15 letech se to začalo pomaličku lepšit (zejména v posledních letech, co volby odstavily od válu zločinnou ODS). Je mi ale jasné, že výchozí situace Ukrajiny je mnohem, mnohem horší, než byla v počátcích transformace ta naše. Jestli jsou Porošenko a Jaceňuk "křiváci" ńedovedu moc posoudit, bohužel ale asi Ukrajina v současné době žádné lepší politiky nemá.... Každopádně této nešťasné a odjakživa těžce zkoušené zemi držím palce. Pokud by sem přišlo za prací více jejich obyvatel, nezlobil bych se, vždyť nyní zde chybí tisíce pracovníků. Pořád by to bylo tisíckrát lepší, než pokud by sem nedej bože vpadly tisíce pologramotných černochů a Arabů vyznávající Islám. Ti jsou totiž pro Evropu časovaná, smrtelně nebezpečná bomba...
Re: Pro....
Samozrejme ze moje první veta má nulovou informacní hodnotu. Snad neocekávás ze tady budu vypisovat sáhodlouhé texty.

Chaos a boje oligarchu jsou na Ukrajině rozhodne podstatne vetsí nez za původního prezidenta a nerýsuje se zlepsení situace. I o tom by se dalo napsat dlouhé pojednání.

Uvidíme jestli je zásah Ruska v Sýrii pro Ukrajinu dar z nebes. Mozná Rusové nebudou schopni tolik tlacit. Na druhé strane se musí ukrajinstí mocipáni modlit aby v Sýrii nedoslo k nejaké dohode mezi Ruskem a USA/Západem. Jinak at uz situace v Sýrii nebo situace s migranty v Evrope znamená ze mezinárodní zájem o dení na Ukrajine opadl a to je pro Porosenko a jeho partu problém.

"nešťastný stát"? Pokud se jedná o obycejné lidi tak ano, pokud mluvíme o tech co jsou u moci tak to zádný "nešťastný stát" není. Je to banda zkorumpovaných podrazáku na cele s kriváky Porosenkem a Jacenukem.

6. 11. 2015 18:56
Re: Pro....
Sorry, ale tvoje první věta má nulovou informační hodnotu. A chaos, korupce a boje oligarchu by na Ukrajině byly i tehdy, kdyby tam vydržel původní prezident. Takto je alespoň malá naděje, že se to v budoucnu zlepší... Co se týče zásahu Ruska v Sýrii, pro Ukrajinu je to dar z nebes, protože Rusové teď nebudou schopni na tento nešťastný stát tolik vojensky tlačit. :-!
Re: Pro....
Samozrejme. Nekteré veci co Putin delá jsou dobré a nekteré spatné. Samozrejme se dá ríct ze se Krym nemusel vracet k Rusku tímto zpusobem, ale to je otázka názoru. Chaos, korupce a "boje" oligarchu které panují na Ukrajine (práve v posledních dnech je to tam zase docela zajímavé a Porosenko se docela pozoruhodne i kdyz pro me ne prekvapive vybarvuje) mohou ukazovat ze Putin mel pravdu. Zatím je tezko ríct jak se vyvine situace kolem Sýrie.
6. 11. 2015 17:53
Re: Pro....
Hele, a ty fakt vidíš na současném Putinovském Rusku něco podstatného pozitivního? Nemyslím tim ovšem to, že zemi stabilizoval po letech Jelcinovské anarchie, ale z pohledu naší středoevropské země a když hodnotíme vývoj Ruska dejme tomu za poslední 2-3 roky...