Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ladislav Špaček představuje etiketu pro Rallye Dakar. Peprné výrazy nevadí!

David Bureš
Diskuze (1)

Česká ikona etikety natočila video seriál, v němž představuje zásady správného chování pro závodníky a fanoušky Rallye Dakar. Ostřejší slova v tomto případě nevadí.

Ladislav Špaček je českou ikonou etikety, která Čechy léta učí správnému pořadí příborů na slavnostních večeřích, zavazování kravaty nebo zásadám slušného chování při rozličných příležitostech. Tentokrát se zaměřil i zatím neprobádanou oblast, etiketu motoristických závodníků a fanoušků Rallye Dakar. Přitom vás překvapí, jaká slova Špaček vůbec dokáže z úst vypustit. Rozhodně byste je od něj nečekali...

Chystaná video série má mít celkem šest epizod a vznikla ve spolupráci se závodním týmem Big Shock Racing, v jehož barvách na Dakaru 2020 startuje posádka Martina Macíka mladšího a motocyklista Jan Brabec.

První zveřejněný díl se týká oslovování. „Oslovování se mezi závodníky na Dakaru neřídí dvakrát vybranými pravidly etikety,“ říká k tomuto tématu sám Špaček. A dodává, že populárním výrazem pro oslovování závodků je slovo vole. „Podle hezky česky znělého vole lze také v jinak čistě multikulturním prostředí Dakaru poznat kosa,“ doplňuje mistr etikety výhodu tohoto slůvka.

„Celý koncept Dakarské etikety Ladislava Špačka je dělaný jemu na míru. Nezalekl se naší nabídky na spolupráci a přinesl do naší Dakarské etikety svůj nepostradatelný šarm a grácii,“ říká Daniel Krásný, kreativní ředitel agentury Socialsharks, pod jejíž taktovkou video série vznikla. Mezi fanoušky Dakaru se zatím šíří pozitivní reakce na tento nápad. Jak se líbí vám? My už se v redakci nemůžeme dočkat dalšího dílu...

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
11. 1. 2020 15:42
jako u vip
Stejný slovník frčí v politice a v byznysu... a ještě k tomu s odkazy na pohádky (kulaťoučké, zlaťoučké) či na sport (hodila mi šipku na kapotu) :-) Pro zdejší diskuze by to chtělo nácvik alespoň základní gramatiky (také mi občas dělá problémy), ale hlavně kurz sebeovládání a nevytěsňování svých problémů a mindráků urážením druhých a dělaním ze sebe všeználky a ředitele zeměkoule :-!