Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lambo po Davidu Beckhamovi má nového majitele. Ani nestálo moc

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Jeden z nejslavnějších fotbalistů historie si během působení v Realu Madrid objednal krásné Lamborghini Gallardo v šedém laku. Podle nízkého nájezdu si ovšem italského býka moc neužil.

Díky stejnojmennému několikadílnému (a mimochodem výbornému) dokumentu zažívá David Beckham návrat na výsluní. V pořadu na Netflixu překvapivě otevřeně mluví o svém životě a nevyhýbá se ani těm méně veselým chvilkám. Jako třeba když se na mistrovství světa ve Francii v roce 1998 nechal hloupě vyloučit a jeho Anglie nakonec v osmifinále proti Argentině padla po penaltách. Ostrovní fanoušci i tamní média mu jeho trochu pochopitelnou, avšak jinak zbytečnou reakci na faul Diega Simeoneho dávali pořádně „sežrat“ ještě dlouho poté. Svým veleúspěšným působením na světových trávnících si ovšem Angličany nakonec usmířil.

David Beckham byl a je znám nejen svými fotbalovými schopnostmi, nýbrž také vybraným vkusem, který se neomezuje pouze na módu. Jako správná fotbalová superstar měl celou plejádu luxusních a sportovních aut. V nedávné době jste si mohli přisadit například na jeho bývalé Ferrari 360 Spider. Začátkem října se na internetu přitom objevil další skvost z garáže Davida Beckhama, tentokrát ovšem od odvěké konkurence maranellské automobilky.

Krásně zachovalé Lamborghini Gallardo z roku 2004 s pětilitrovým desetiválcem o výkonu 368 kilowattů a levostranným řízením si anglický fotbalista objednal v době, kdy kopal za Real Madrid. Dvoudveřové kupé s pohonem všech kol a šestistupňovým automatizovaným manuálem bylo nabízeno prostřednictvím aukčního portálu Collecting Cars a nového majitele našlo za velmi rozumných 110 tisíc euro, což je v přepočtu zhruba 2,7 milionu korun. Byť se jedná o téměř dvacetiletý supersport, jeho stav je perfektní.

Video se připravuje ...

Gallardo totiž za svůj život najelo pouze 4101 mil, tedy 6603 kilometrů. Šedý lak Grigio Altair s trikolorou uprostřed je díky tomu ve špičkovém stavu. Ani interiér oděný do černé kůže téměř nenese stopy používání. Lamborghini navíc i navzdory nízkému ročnímu nájezdu dostávalo pravidelnou údržbu.

Naposledy servis navštívilo letos v srpnu, když u dealera italské automobilky v Bruselu při nájezdu 4087 mil (6580 km) absolvovalo výměnu motorového oleje, olejového a palivového filtru, zapalovacích svíček, oleje v převodovce a bezpečnostního pásu všehovšudy za osm tisíc eur neboli 197 tisíc korun. V dubnu 2019 se gallardo při nájezdu 2285 mil (3679 kilometrů) vedle standardní výměny tekutin dočkalo také nové náplně do klimatizace, seřízení ruční brzdy a nových pneumatik Pirelli P Zero o průměru devatenáct palců.

Ondřej Šámal
Diskuze (0)

Doporučujeme