Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete Ferrari 360 Spider, které vlastnil David Beckham? Nachází se v Anglii a nestojí příliš

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Jméno David Beckham daleko přesahuje hranice fotbalového světa. Koupit vůz, který v minulosti vlastnil, tedy nemusí být špatnou investicí.

Troufám si tvrdit, že na světě nenajdeme moc lidí, kteří neznají Davida Beckhama. Bývalý úspěšný anglický fotbalista skrze své mimofotbalové aktivity ve světě modelingu, oblečení a parfémů povýšil svoji značku daleko nad rámec sportovního světa. 

Jako každý jiný věhlasný sportovec s obřími výdělky, i Beckham propadl lásce k drahým a luxusním automobilům. V jeho garáži během více než 20 let stály kousky jako Ferrari 550 Maranello, Bentley Bentayga, Lamborghini Gallardo, Hummer H2, Rolls-Royce Phantom, McLaren MP4-12C Spider a mnoho dalších. Věřte, že vyjmenovat všechny by vydalo na knížku.

Video se připravuje ...

V závěru svého působení u anglického klubu Manchester United vlastnil David Beckham mezi lety 2001 až 2003 toto Ferrari 360 Spider. Model má černé lakování s interiérem ve světlé barvě Nero a koženými sedadly Sabbia. Na voze se nachází kola BBS Challenge.

Ferrari 360 Spider dostalo 3,6litrový osmiválec s výkonem 294 kW (400 koní) a točivým momentem 373 Nm, spojený s převodovkou z Formule 1. Maximální rychlost tohoto sporťáku je 295 km/h a na stovku je schopen se dostat za 4,98 sekundy. 

Od doby, kdy Beckham vůz prodal, najel pouze 12 a půl tisíce kilometrů. Celkový nájezd se nyní pohybuje na hranici 125 tisíc kilometrů. Od roku 2004 prošel vůz nespočtem servisních prohlídek, díky kterým je i po více než dvaceti letech v perfektním stavu. 

Video se připravuje ...

I proto se zdá být cena aktuálního prodejce, která je 110 tisíc liber (přibližně 3 miliony korun), lehce podhodnocená. Tedy zejména s přihlédnutím k tomu, že vůz vlastnil David Beckham. Aktuální ceny Ferrari 360 Spider se v závislosti na nájezdu, stavu a exkluzivitě konkrétního vozidla pohybují v rozmezí 2 až 5 milionů korun. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme