Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Aventador SV hlásí vyprodáno

David Bureš
Diskuze (6)
Odlehčená varianta modelu Aventador je poháněna atmosférickým dvanáctiválcem o výkonu 552 kW.

Lamborghini vyrobí pouze 600 exemplářů Aventadoru v odlehčené a posílené verzi Superveloce. Tři měsíce po premiéře automobilka oznámila, že všechny vozy již znají své majitele.

Šestistovka vyrobených automobilů rovnoměrně poputuje do tří regionů – do Severní a Jižní Ameriky, do států Evropy, Afriky a Blízkého východu a do zemí Asie a Oceánie. Další zájemci si budou muset vybrat z ostatních nabízených variant Aventadoru (kupé, Roadster a speciální Pirelli Edition), případně počkat na otevřený Aventador SV Roadster, jehož prototyp už byl zachycen při testování.

Ve srovnání s předchůdcem se jedná prodejní úspěch. Lamborghini chtělo vyrobit 350 exemplářů Murciélaga LP 670-4 Superveloce, kvůli malému zájmu zákazníků ale nakonec vzniklo jen 186 kusů tohoto vozu.

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce je poháněn 6,5litrovým dvanáctiválcem o výkonu 552 kW a točivém momentu 690 N.m, jehož síla je posílána prostřednictvím sedmistupňové robotizované převodovky na všechna čtyři kola. Zákazníci za auto zaplatí 327.190 eur bez daně (bezmála devět milionů korun).

Aventador SV dokázal objet Severní smyčku Nürburgringu za méně než sedm minut, díky čemuž patří mezi nejrychlejší osobní automobily na tomto okruhu. Lamborghini přiznalo, že na zajetí času mělo pouze jeden pokus, protože kvůli drahému pronájmu mělo trať volnou pouze na 15 minut. I kvůli tomu nebylo možné vychytat chyby jezdce nebo vyzkoušet různé režimy nastavení. Pokud by byla jízda bezchybná, bylo by údajně možné ze zajetého času 6:59,73 ukrojit až čtyři sekundy.

David Bureš
Diskuze (6)
3. 6. 2015 17:53
Re: Len pre niekoho
Však ani ja nezavidim len dodavam že dnes ked chceš nove Lambo alebo Ferrari tak nestači byt len bohaty. No vlastne možno to tak bolo vždy.
3. 6. 2015 17:45
Re: Len pre niekoho
Já sem za to rád a držím lambu palce. No tak je pro extra bohatý lidi. No a co ? Když na to mají, tak ať si to koupí. Já jim to přeju a vidět takový, ale i podobný superauto mi vždycky zvedne náladu. Nikdy mě nenapadlo jim to závidět. :yes:
3. 6. 2015 17:39
Len pre niekoho
Toto auto nieje ani pre obyčajneho milionara a nie pre obyčajneho človeka >:D
3. 6. 2015 14:16
Re: Nurbac pod 7 sekund? :-)
Aventador SV je rychlý, ale až takhle asi skutečně ne :-)
Avatar - dewill
3. 6. 2015 14:09
Re: Nurbac pod 7 sekund? :-)
Zřejmě warp pohon :yes: