Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini: Budeme se soustředit jen na atmosférické motory

Jakub Kraus
Diskuze (9)
Při slavnostním otevření nové prodejny Lamborghini v Californii se Stephan Winkelmann trochu rozpovídal o budoucnosti.

Každý výrobce supersportů má v dnešní době dán směr jakým se ubírat. McLaren soupeří s Ferrari, k tomu se přidává i Porsche, ale kde najdeme automobilku ze Sant Agaty? Z posledního rozhovoru výkonného ředitele Stephana Winkelmanna se podle informací k Urusu, Aventadoru, či pohonným jednotkám zdá, že Lamborghini má v koncernu VW „volnou ruku“.

Co se týče Lamborghini Urus, tak dle Winkelmanna bude velkou změnou. Příchod nového modelu v roce 2017, u kterého se zamýšlí velká prodejní čísla, by totiž měl zdvojnásobit velikost firmy. Ale jelikož Urus nebude prvním SUV, které bude mít býka ve znaku, tak prý velmi dobře zapadne do modelového portfolia.

Nejlepším aktuálním modelem je Sesto Elemento, které se již vyrábí. A ač se to nemuselo vždy zdát, tak díky tomuto vozu ukazujícímu nejlepší možný poměr váha výkon, se Lamborghini přiklání k názoru, že velmi nízká hmotnost je důležitější než velmi vysoký výkon. Kvůli tomu se také staví negativně k použití hybridních technologií. Prý by nebyl problém sáhnout do „regálů Volkswagenu“ a něco si vypůjčit, ale na to ještě nenastal ten správný čas. Proto se bude Lamborghini v následujících letech stále soustředit na vývoj motorů s atmosférickým plněním.

Poslední zmínka o modelech Lamborghini směřuje k Aventadoru. První část ohledně nepoužívání dvojspojkové převodovky a setrvání u ISR je vysvětlena snahou o nízkou hmotnost. Ta druhá však směřuje k možnému využití některých designových prvků z Venena pro Lamborghini Aventador SV. Stephan Winkelmann se sice přímým odpovědím vyhýbal a v současné chvíli prý není nic plánováno, avšak nezapomněl dodat, že každý jejich model má prvky ze všech ostatních. Takže než SV přijde, můžeme se jistě těšit na brutálně vypadající stroj, je to zkrátka Lamborghini.

Jakub Kraus
Diskuze (9)
Avatar - ManInBlack
13. 6. 2013 21:03
Re: atmosfery
Poslední věta třetího odstavce ;)
13. 6. 2013 16:47
Re: Hybridy vznikly kvůli koucourkovu zvaném EU
... a proto se hlavně prodávají v Japonsku a USA. :-)
Avatar - flyboyeda
13. 6. 2013 16:01
Hybridy vznikly kvůli koucourkovu zvaném EU
Neumím si představit hybridní Lamborghini
Avatar - biscuit
13. 6. 2013 15:11
atmosfery
ja nejak nechapu, kde se v clanku pise o tom, co je v nadpisu 8-s
Avatar - Iv8
13. 6. 2013 13:56
Re: Oprava
Jestli "se budeme soustředit" či podle mne "v budoucnu se soustředíme" je celkem jedno. Česky už nemluví ani televizní reportéři. Úroveň písemného projevu je také všeobecně žalostná. Je to daň za moderní technologie. Kdy kdo z nás naposledy napsal klasický dopis o čtyřech stranách ? SMS bez interpunkce a je vymalováno.
Jinak Lambu držím palce, ať nevyměknou a nenechají si do toho kecat. :yes: