Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Diablo VT Roadster po Donaldu Trumpovi je znova na prodej. Je to unikát

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Jako úspěšný podnikatel se Donald Trump dostal k výstavním automobilovým kouskům, mezi které rozhodně patří toto Lamborghini Diablo.

Bývalý americký prezident Donald Trump se nikdy netajil svou láskou k automobilům. Mezi jeho nejznámější vozidla patří McLaren Mercedes SLR, Rolls-Royce Silver Cloud z roku 1956, na míru upravená limuzína Cadillac a Lamborghini Diablo VT Roadster, o kterém nyní bude řeč. 

Nástupce modelu Countach se světu představil v roce 1990. V roce 1993 doplnila nabídku Diabla verze VT a šlo o odkaz na pohon všech kol. O dva roky později se italský sporťák dočkal otevřené verze Roadster. 

Lamborghini Diablo VT Roadster pohání 5,7litrový atmosférický motor V12 s výkonem 362 kW (492 k) a točivým momentem 580 Nm. S pětistupňovou manuální převodovkou se z 0 na 100 km/h můžete dostat za 4,1 sekundy.

Trump měl v devadesátých letech jako obchodník s Lamborghini skvělé vztahy. Automobilka mu v roce 1997 dovolila použít na své Diablo VT Roadster modrou barvu Le Mans, která nebyla v tomto modelovém roce nabízena. Jedná se tak o jediné Diablo z roku 1997 na světě, které se pyšní touto barvou exteriéru.

Video se připravuje ...

Na voze je také speciální plaketa s nápisem Donald Trump 1997 Diablo. V interiéru dominuje kombinace černé béžové kůže ve velmi zachovalém stavu s nejmodernější výbavou, kterou supersporty devadesátých let mohly nabízet. 

Diablo VT Roadster, které Trump prodal v roce 2003, se v aukci prodávalo již před necelými osmi lety a to za 460 tisíc dolarů, což tehdy znamenalo přibližně 11,5 milionu korun. Po letech bude nabízen novým potenciálním kupcům na aukci ve Scottsdale v období 20. až 28. ledna. 

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

12. 1. 2024 07:23
Re: Nadherna kombinacia
Ani náhodou, tá modrá mu ani trochu nesadne, opticky robí to auto ťažším a ťažkopádnejším. Oveľa lepšie vyzerá v žltom laku, alebo v jedovato zelenom.
Avatar - 3_diamanty
11. 1. 2024 21:12
Nadherna kombinacia
Modrej kasne s ciernobielym interierom ... taketo diablo je fakt jedinecne... inak aj ten interier je neskutocny... aj dnes stale super luxus a moderne architektonicky ponaty :yes: