Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Gallardo LP550-2 Tricolore: Dárek ke 150 letům Itálie

David Bureš
Diskuze (0)
Výročí 150 let sjednocené Itálie oslaví u Lamborghini limitovaná edice babylamba.

Před 150 lety na jaře roku 1861 vznikla ze sedmi států sjednocená Itálie. Automobilka Lamborghini se rozhodla podpořit národní hrdost Italů a na oslavu tohoto výročí postavila limitovanou edici Gallardo LP550-2 Tricolore. Ta bude oficiálně představena příští týden v Turíně na oslavách tohoto významného výročí.

Gallardo LP550-2 Tricolore se bude oproti ostatním verzím baby-lamba lišit speciálním barevným schématem. Vůz bude dostupný pouze ve dvojici laků – černém Nero Noctis a bílém Bianco Monocerus. Základní barvu doplní italská trikolora táhnoucí se po celé karoserii, karbonová zrcátka a prahy.

Bílé Tricolore doplní dvoubarevný přední nárazník, kombinující bílou a matnou černou, černé Tricolore bude mít matný černý přední spoiler. Ráfky v lesklé černé budou typu Callisto, které kdysi poprvé uvedlo na trh limitované Gallardo SE.

Interiér bude čalouněn černou kůží Nero Perseus, doplněný o detaily z alcantary a italskou trikolorou s logem Tricolore na sedadle řidiče. Pádla sekvenční převodovky e-gear budou karbonová.

Jak název napovídá, je automobil postaven na základech Gallarda LP550-2, které se bez přídomku Valentino Balboni prodává od poloviny loňského roku. V motorovém prostoru je vidlicový desetiválec o výkonu 405 kW (550 koní) a maximu točivého momentu 540 Nm, jehož síla je posílána na zadní kola.

Gallardo LP550-2 zrychlí z 0-100 km/h za 3,9 s a jede až 320 km/h. Tyto parametry by u edice Tricolore měly zůstat zachovány.

V příplatkové výbavě nechybí navigace, vyhřívaná sedadla, karbon-keramické brzdy či parkovací kamera. Výroba Gallarda LP550-2 Tricolore začne v dubnu, vůz je však možné objednat už nyní. Podle zákulisních informací vůz vznikne v limitované edici 150 kusů.

Lamborghini Gallardo je na trhu už od roku 2003, v roce 2008 přišla na trh faceliftovaná verze Gallardo LP560-4. V průběhu životního cyklu tohoto desetiválcového baby-lamba bylo na trhu už několik jeho odvozených edicí.

Zmiňme například Gallardo SE s dvoubarevnou karoserií a silnějším motorem, Gallardo Nera s dvěma černými odstíny karoserie, Gallardo LP550-2 Valentino Balboni, oslavující odchod do důchodu stejnojmenného testovacího jezdce, Gallardo LP570-4 Blancpain Edition s větším zadním přítlačným spoilerem na počest značkového šampionátu Lamborghini Blancpain Super Trofeo, či nejnovější Gallardo LP560-4 Bicolore s černou střechou.

David Bureš
Diskuze (0)