Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán STO je díky Novitecu ještě zvučnější

Filip Melich
Diskuze (0)

Auta značky Lamborghini jsou obecně velmi zvučná, ale to Novitecu nebránilo připravit pro Huracán STO nový výfuk. K němu přihazuje úpravu odpružení a několik estetických vylepšení.

Úpravce Novitec se sídlem v německém městě Stetten se pustil do úpravy nabroušeného Lamborghini Huracán STO . Více než tři čtvrtiny karoserie vozu jsou již v základu vyrobeny z karbonu, Novitec k nim proto jen přidával další karbonové prvky s odhaleným vzorem vláken. Nové jsou například boční prahy, které před zadními koly přechází do zvětšených nádechů optimalizujících chlazení zadních brzd. Více vzduchu k motoru pak přivádí zvětšené vstupy za bočními okny. Karbonové jsou také nové kryty vnějších zpětných zrcátek.

Video se připravuje ...

Nejvýraznější vizuální změnou jsou kovaná kola s centrální maticí, jež Novitec vyvinul ve spolupráci s americkou společností Vossen. Dostupná jsou v 72 barevných provedeních a na přání mohou být broušená nebo leštěná. Na přední nápravu putovala kola o průměru 20“ obouvající sportovní pneumatiky o velikosti 248/30 ZR20, zatímco vzadu najdeme 21“ kola s pneumatikami 325/25 ZR21.

Pro podvozek se systémem přizvednutí přídě vozu je připravena sada tlumičů a pružin tzv. coilover typu, s jejímž vývojem pomohl specialista KW. V Huracánech STO vybavených touto sadou bude možné nastavit preferovanou světlou výšku vozu i tuhost tlumičů. Výškově stavitelné sportovní pružiny Novitec připravil také pro standardní podvozek bez systému přizvedávání přídě. V tomto případě je možné světlou výšku vozu snížit až o 30 milimetrů.

Německý úpravce nesahal na vidlicový desetiválec, ale s ohledem na jeho výkon a zvuk upravil výfukový systém. K dostání je několik různých provedení, a to jak s aktivní kontrolou výfukových klapek, tak bez ní. V případě materiálů mohou zákazníci volit mezi nerezovou ocelí a Inconelem. Všechny verze jsou tepelně izolované, ale na přání je k dostání izolace s čistým zlatem. V Novitecu nezapomněli ani na nové koncovky výfuku o průměru 111 mm, které je možné objednat i samostatně, tedy bez nutnosti objednat celý výfukový systém. Připraveny jsou v lesklém a matném provedení.

Novitec se samozřejmě nebrání ani úpravě interiéru, ale o této možnosti se v tiskové zprávě již blíže nezmiňuje. Uvádí pouze, že zvládne splnit i ta nejindividuálnější přání a spoléhá na nejkvalitnější kůži a Alcantaru. Nabídka barev je údajně neomezená. O cenách, ať už výše uvedených dílů či práce, se v tiskové zprávě ani na oficiálních webových stránkách Novitec nezmiňuje.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme