Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini láká na premiéru, 12. dubna zřejmě představí Huracán Tecnica

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Očekává se, že nové Lamborghini Huracán Tecnica bude mírnější verze vlajkové lodi STO.

Automobilka Lamborghini na svých sociálních sítích pozvala veřejnost na premiéru nového modelu, která by se měla uskutečnit již 12. dubna prostřednictvím přenosu na YouTube. K novému modelu sice automobilka neprozradila nic konkrétního, přesto zveřejnila alespoň kryt motoru s plaketkou V10.

Navzdory mlčenlivosti Lamborghini se však již nějakou chvíli tuší, co italský výrobce supersportů chystá ve své kuchyni. Před časem se totiž špionážním fotografům podařilo zachytit testování dvou modelů Huracán za polárním kruhem. Jedním by měl být terénně laděný Huracán Sterrato, druhým pak právě Huracán Tecnica.

Sportovně laděná novinka se podle původních odhadů měla jmenovat JV Stradale, nakonec však mělo rozhodnutí padnout právě na název Tecnica. Snímek karbonového krytu motoru na pozvánce k premiéře pak potvrzuje, že se skutečně dočkáme nové varianty modelu Huracán. Od Lamborghini se totiž očekávají také nové verze modelu Urus.

Vraťme se ale k Huracánu Tecnica, který by měl kombinovat techniku modelu STO s elegantnějším vzhledem. Přesto se očekává, že novinka dostane nový body-kit s výrazným předním nárazníkem, křídlem ve stylu Performante, větším difuzorem, specifickým krytem motoru a zřejmě i zcela novými disky kol.

Pod kapotou by se měl zabydlet 5,2litrový atmosférický motor V10, zřejmě naladěný na maximální výkon cca 640 koní, který bude roztáčet pouze zadní kola. Verze Tecnica zřejmě nebude tolik cílit na okruhové ježdění, přesto nejspíš nabídne i karbon-keramické brzdy nebo odlišné naladění podvozku.

Lamborghini Huracán Tecnica, společně s terénním speciálem Sterrato, by přitom mohly být vůbec posledními modely postavenými na platformě Lamborghini Huracán, jehož nástupcem by se již v roce 2024 mohl stát nový supersportovní plug-in hybrid.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme