Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini má nové limitky modelů Aventador a Huracán. Moc jich nebude

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Automobilka s býkem ve znaku v rámci přehlídky automobilové elegance v kalifornském Pebble Beach představila výjimečné modely Aventador SVJ 63 Roadster a Huracán Evo GT Celebration.

Lamborghini prostřednictvím nejnovějších zástupců svých supersportovních modelů Aventador a Huracán připomíná svůj zrod a zároveň vzdává hold současným úspěchům na závodních tratích.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster se vydalo ve stopách stejnojmenného kupé již začátkem letošního roku a veřejnosti se poprvé představilo během březnového autosalonu v Ženevě. Novinka odhalená v Kalifornii svým číselným označením 63 rovněž navazuje na model s pevnou střechou a stejně jako on odkazuje na rok založení automobilky Lamborghini.

Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster je výsledkem spolupráce mezi Centro Stile a individualizačním oddělením Ad Personam. Nová limitovaná edice nabídne osm výjimečných barevných provedeních a vznikne v počtu pouhých 63 exemplářů.

Vedle výchozího modelu se může tato specialita pochlubit i řadou nových dílů z uhlíkových vláken a téměř všudypřítomným číslem 63. Samozřejmostí je specifické provedení čalounění a obložení interiéru.

V případě techniky se žádné změny neodehrávají a před zadní nápravou pracuje atmosférický vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 l, který je naladěn na nejvyšší výkon 566 kW (770 k) a točivý moment 720 N.m. S motorem i zde spolupracuje sedmistupňová sekvenční převodovka, jejímž prostřednictvím jsou roztáčena kola přední i zadní nápravy. Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster má akcelerovat z 0 na 100 km/h za 2,9 s, z 0 na 200 km/h za 8,8 s a dosahovat maximální rychlosti přes 350 km/h.

Lamborghini Huracán Evo GT Celebration má představovat poctu modelu Huracán Evo GT3, triumfujícími v závodech 24 hodina Daytony a 12 hodin Sebringu po dvě sezóny jdoucí po sobě. Vzhled této novinky je inspirován závodními vozy týmu GRT Grasser Racing Team, stojícími spolu s automobily Paul Miller Racing za výše zmíněnými vítězstvími.

Karoserii modelu Huracán Evo GT Celebration zdobí kombinace zelené Verde Egerie a oranžové Arancio Aten. Vzhled inspirovaný závodními vozy pak umocňují šestiúhelníky, rámující číslo 11 a 20palcová kola s centrální maticí. Před zadními koly má pracovat atmosférický vidlicový desetiválec, který je stejný jako u závodníchvozů Huracán.

Lamborghini uvádí, že vozy z této limitované ponesou identifikační štítek 1-36 a jsou určeny výhradně pro severoamerický trh. Prodej obou limitovaných edicí již měl být spuštěn a dodávky prvních vozů jejich majitelům se mají rozběhnout v příštím roce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme