Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini má v Pebble Beach představit model HyperVeloce s 800 koni

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Kromě otevřeného modelu Aventador SuperVeloce se na Concours d´Elegance v Pebble Beach představí i zatím tajemný model HyperVeloce s výkonem 800 koní.

Již minulý týden jsme vás informovali, že automobilka s rozzuřeným býkem ve znaku ukáže na výstavě automobilů Concours d´Elegance dva modely, přičemž jsme v té době znali pouze Aventador SuperVeloce, zatímco druhý vůz byl zahalen rouškou tajemství. Teď se však konečně dozvídáme více, má jít o nový model s extrémním výkonem 800 koní (588 kW), tedy o padesát více, než kolik nabízí SuperVeloce.

Automobil má být rovněž založen na platformě vozu Aventador, očekávejte tedy 6.5 litrový dvanáctiválec před zadní nápravou a pravděpodobně i pohon všech kol. V Pebble Beach bude vůz představen soukromě a bude si na místě hledat zákazníky. Půjde přitom o opravdu exkluzivní záležitost, v plánu je údajně vyrobit pouhých 30 kusů. Z toho dvacet vozů bude ve variantě kupé, zatímco zbývající desítka vyjede s otevřenou střechou jakožto roadster.

Další detaily zatím neznáme, široké veřejnosti se totiž HyperVeloce, což v překladu znamená "hyperrychlý", představí až na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Cena bude s největší pravděpodobností astronomická.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Avatar - Egi
4. 8. 2015 09:28
Ach ta čeština
Snad s osmiset koňmi, ne?
3. 8. 2015 17:32
omg
Jsem rád že žiju v zemi kde se na tyto auta nemusím dívat a hlavně je poslouchat. 8-s