Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini svolá Aventadory SVJ. Kvůli chybě nového zaměstnance mohou uvěznit posádku

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Automobilka Lamborghini chystá netradiční svolávací akci. Do servisů musejí vozy Aventador SVJ.

Svolávačka se zatím týká Spojených států amerických, ale vzhledem k chybě, kvůli níž auta navštíví servisy, je možné, že stejnou akci Lamborghini spustí i v Evropě.

A o co tedy jde? Jednoduše řečeno se zjistilo, že Aventador SVJ může uvěznit svou posádku, protože zevnitř nejdou otevřít dveře. Problém se týká 26 exemplářů (kupé i roadsterů) vyrobených v prosinci loňského roku a v letošním lednu.

Na vině je podle interního vyšetřování automobilky chyba nového a ne zcela zaškoleného zaměstnance, který u všech vozů nemusel správně zapojit Bowdenův kabel v mechanismu vnitřních dveřních madel. Lamborghini v rámci svolávací akce celá madla rovnou vymění. Začít chce v květnu.

Lamborghini Aventador SVJ je ostřejší verzí známého supersportu. Před zadní nápravou má uložen atmosférický vidlicový dvanáctiválec o objemu 6498 cm3, který je naladěn na nejvyšší výkon 566 kW a točivý moment 720 N.m.

S motorem spolupracuje sedmistupňová sekvenční převodovka, jejímž prostřednictvím jsou roztáčena kola přední i zadní nápravy. Vůz využívá systém aktivních aerodynamických prvků ALA 2.0 (Aerodinamica Lamborghini Attiva), který v závislosti na potřebě za pomoci elektromotorů ovládaného splitteru na přídí a přítlačného křídla na zádi zvyšuje aerodynamický přítlak nebo naopak zlepšuje proudění vzduchu kolem vozu.

Lamborghini má v plánu vyrobit 900 exemplářů kupé a 800 roadsterů.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

30. 1. 2021 18:29
...
Tak v Aventadoru bych se rád nechal uvěznit :D projel jsem zatím jen Gallardem (https://jizda-zazitkova.cz/…rghini-gallardo/), ale byla to pecka. Aventador ani Huracan nikdo bohužel nenabízí...